Bib Kalmthout viert feest

Van 10 oktober tot en met 19 oktober 2015 organiseert Bib Kalmthout de Bibliotheekweek. Je kan dan in de bib terecht voor activiteiten en feestelijkheden. De bibcampagne staat dit jaar in het teken van ‘Verborgen Parels’. Wij zetten dan ook met heel veel plezier onze lokale (verborgen?) parels in de spotlights!
Programma
Za 10 okt 2015 – 10.00: Workshop ‘Zelf verhalen verzinnen, hoe doe je dat? Speelse en interactieve workshop van Kalmthouts jeugdauteur Miriam Borgermans voor 8 tot 12 jarigen. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is noodzakelijk.
Di 13 okt 2015 : 19.00: De Samenlezing i.s.m. Babbelpunt & OCMW Kalmthout. Leer jij Nederlands of ken je iemand die Nederlands leert? Dan is De Samenlezing iets voor jou. Babbelpunt is een intercultureel ontmoetingsmoment in Kalmthout.
Zat 17 okt – 9.30 – 12.30: Verwendag. Alle bezoekers worden extra in de watten gelegd. De bib is gezellig ingericht. Kom langs en word getrakteerd op lekkers en leuks. Muzarto zorgt voor een aangenaam streepje muziek. Iedereen welkom.
Ma 19 okt 2015 – 20.00:  Invited : Louis Van Dievel. Rudy Vanschoonbeek (Uitgeverij Vrijdag) treedt op als gastheer en gaat in dialoog met de Kalmthoutse auteur Louis Van Dievel. Gratis. Reserveren niet nodig. Informatie en inschrijvingen: bibliotheek@kalmthout.be – 03 666 54 32 (tijdens openingsuren)
Stem mee op de Verborgen Parels Top 25 en lees in ruil een gratis e-boek
Meer dan 600 bibmedewerkers stelden een TOP samen van 25 ‘Verborgen Parels’. Stuk voor stuk prachtige recente Nederlandstalige romans die het waard zijn om te (her)lezen. Met deze campagne willen de bibliotheken deze 25 pareltjes (opnieuw) onder de aandacht brengen en aan iedereen aanbevelen. Stem vanaf nu en tot 18 oktober op www.verborgenparels.be, maak kans om een tablet te winnen en bepaal mee welke titels als e-boek in een gratis app verschijnen.
Ook “De Pruimelaarstraat” van Louis Van Dievel is een “Verborgen Parel”. Is dit je favoriet? Stem hem dan hier in de Best of.
Stem  op de Verborgen Parels Top 25 en lees in ruil een gratis e-boek. Een cadeautje van de bib!
NAFT voor WOORD: Breng jouw verhaal op een podium
De txt-on-stage wedstrijd Naft voor Woord zoekt jong schrijftalent met een stevige portie podiumpersoonlijkheid. Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Woon, studeer of werk je in de provincie Antwerpen? Waag dan je kans en stuur vóór 30 november 2015 jouw teksten in. De voorronde op vrijdag 25 maart heeft plaats in Bib Kalmthout.
Bib Kalmthout, Kerkeneind 23, 03 666 54 32 – bibliotheek@kalmthout.be – http://bibliotheek.kalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *