Mac Flandriens wint de Schotse Spelen

-mac-flandriens

 De winnende ploeg de Mac Flandriens

 Op de dijk bij de Leeuw van Vlaanderen gingen zaterdagmorgen 3 mei de Highlandgames van start. Er namen dertien ploegen deel aan deze Schotse Spelen. Bij het begin van de negen proeven kwamen onder meer het paalwerpen en het steenheffen aan bod. Later volgden nog het touwtrekken, schapen dragen, tonrollen enz.. Het staafhangen kreeg veel bekijks.
Er vielen enkele lichtgewonden die zich bezeerden aan nagels en vingers. Wie het meest in de schijnwerper kwamen waren de vrouwen van Mac and his wifes die onder leiding stonden van Ward van Gestel, gewapend met een zweep. Zij showden voornamelijk hun prachtige schoenen met hoge hakken die ze echter niet aanhielden wanneer zij aan de spelen deelnamen.
De organisatoren bestaande uit Stijn Hahn, Bert en Manuel Wouters, en Arne Bastiaenssens haalden weer alle eer.  Stijn hield het puntental bij en Bert sprak op zijn eigen gekende manier  door de micro.  In het raam van dit Polders gebeuren werd weer opgekomen voor de redding van de Berendrechtse Polder.  Strooibriefjes werden door de ploeg van Alain Paenen uitgedeeld.
Op de dijk (waar het wel wat fris was) en in de tent stroomde vooral in de namiddag veel volk samen. Na de stormloop werd de uitslag bekend gemaakt.  Hier volgt hij: 1) Mac Flandriens met 125 punten; 2) MC Beyers, 109; 3) Mac Rangers 106; 4) Ex Mac Kaizer 99; 5) Mc Cages 83; 6) Mac Nogisch 78; 7) Mc Nificent 71; 8) Mac m’ aaiien 66; 9) Mc Goosekes 61; 10) Mc Eyafjallajokull 60; 11) Mc Evil 59; 12) Mc Amendale 46; 13) Mac and his wifes 32.
De Highlandgames zijn afgesloten met een spetterend optreden van Vic Smetley and the bastards. Iedereen kwam op de dansvloer.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *