1/16de finale Beker Jos Huybrechts: VK Geel-Zwart 89 – Lazia Withoef 0-4

Dit onderlinge treffen op 3 november was reeds het 3de van dit seizoen en GZ89 kon in de voorgaande wedstrijden niet winnend uit de arena vertrekken. Dat het ook nu weer moeilijk zou worden lag voor de hand. Lazio Withoef is de leider van het klassement en was tevens één van de ploegen die aantraden in de supercup die gespeeld werd op 310/2012, hier moesten zij de duimen leggen tegen De oude withoef en dit met 3-4. De wedstrijd dan, GZ89 opteerde te spelen met één spits om zo te proberen de nul op het bord te houden en dit lukte vrij goed. Lazio had moeite met het zoeken naar de vrije man voor doel zodat het 1ste doelpunt lang uitbleef. Uiteraard eiste zij wel het leeuwendeel van het balbezit op en meermaals kwamen zij dreigend voor doel maar GZ89 kon vrij goed stand houden. Toch viel er op slag van rust een doelpunt; een voorzet 2ste paal waar een laziospeler helemaal vrij stond en waarbij het 1ste schot op doel nog wel kon afgeblokt worden maar de terugvallende bal belandde in een andere speler zijn voeten en deze miste niet. Gaan rusten met een 0-1 achterstand, dit wil ook zeggen dat GZ89 de één spits opstelling ook diende te verlaten. De 2de helft begon zeer goed voor GZ89, in de 4de min. mooie aanval over verschillende spelers en Van Dorst kon vanaf de korte hoek aanleggen maar de keeper kwam gepast tussenbeide. De wedstrijd kende een zelfde  verloop als in de 1ste helft, Lazio dus veel aan de bal en dit resulteerde in de 20ste min. op het 2de doelpunt. Balverlies voor GZ89 zorgde voor een counter dwars door het centrum waarbij GZ89 te weinig volk achter de bal had. Mooi passenwerk resulteerde in een vrij simpel doelpunt. In de 29ste min. volgde de doodsteek, te veel volk vrij bij een inworp en de voorzet die daarop volgde werd verkeert ingeschat door de verdediging, het hoofd gebruiken ipv voet had doeltreffender geweest, Laziospeler werkte af met een mooie volley.  Het vet was van de soep bij GZ89 en dit zorgde voor vrij spel voor Lazio. Lazio zag hier zijn kans om het met een afstandschot te proberen daar de speler niet aangevallen werd. Dit schot zorgde voor het mooiste doelpunt van de dag, de bal ging mooi de kruising in. Lazio dus door naar de volgende ronde en GZ89 kan zich volledig concentreren op de competitie want er is dringend nood aan punten. Hopelijk kunnen wij deze rapen op 10/11 en dit tegen FC De jongeren op de terreinen van de Noorse te Kapellen. Aanvang wedstrijd 14uur30.