Lachen en smikkelen op vernieuwde festival te Putte

Ondanks het slechte weer kwamen zondag ruim honderd toneelliefhebbers afgezakt naar het Ravenhof te Putte voor de eerste editie van “Toneelhappen”.
Dit initiatief werd in elkaar gestoken door het team van “NA25”, dat na vijfentwintig jaar wagenspelfestival deze culturele happening  in een nieuw kleedje stak.

Comedy-night

De traditionele comedy-night op zaterdagavond werd wel  behouden.  Het grasplein aan het kasteel Ravenhof was gevuld met honderden liefhebbers die de spitsvondige , grappige hersenkronkels van  Wouter Monden, Joost Van Hyfte, Yander De Rycke en Raf Coppens wel konden smaken. De actuele onderwerpen over politiekers, pastoors, homofobie, imitaties  ….  passeerden vlotjes de revue.  Een pittige comedy-show in een fris maar droog weertje.

Toneelhappen

Niets is erger  voor een organisatie dan dat het weer de grote stoorfactor is bij een manifestatie. In Putte weten ze er van mee te spreken. Zondag viel de regen met bakken uit de lucht en zette een domper op de Putse Grensfeesten en  de eerste editie van het  Toneelhappen.
De organisatie haalde plan B boven en liet het toneelhappen doorgaan in het kasteel Ravenhof zelf, wat voor sommigen dan weer een ontdekking werd van de cultuurtempel van Stabroek. Niettegenstaande  er niet in open lucht kon gesmikkeld en geluisterd worden zat de sfeer er toch goed in. Bij start werden de deelnemers getrakteerd op een cava of fruitsap met enkele hapjes. In groep vertrok men naar de verschillende locaties in het kasteel waar vier toneelstukjes werden opgevoerd door de Vriendenschaar uit Stabroek en het Familietheatertje uit Hoevenen. Ondertussen werd er genoten van  drie stevig stukken, flink belegd Frans brood, een frisse gazpacho,een drankje tussendoor, een serieuze portie koude pasta met frisse groentjes, kip en ham om af te sluiten met een lekker pannenkoek.  De opzet van “NA 25”, cultuur en culinair met elkaar vermengen, was zeker geslaagd. Met het genot van de toneelstukjes  en een goede gevulde maag gingen de ‘Toneelhappers’ tevreden naar huis.
Zeker voor herhaling vatbaar en hopelijk met de zon van de partij.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *