Herman Vanspringels Diamond tussen Duffel en Vorselaar

Herman Vanspringels Diamond

Persmededeling 2012/001

Het Kon. Wieler-sportcomité Kalmthout organiseerde in 1988 voor het eerst een wielerwedstrijd, waaraan de naam verbonden werd van Monsieur Bordeaux-Paris, de Wisselbeker Herman Vanspringel. Dit was een interclub voor nieuwelingen en de winnende club mocht voor één jaar de Wisselbeker in zijn bezit houden. In 2000 werd afgestapt van de interclubformule en werd geopteerd om de wedstrijd te organiseren volgens een individueel karakter. Vanaf dan staat de wedstrijd op de kalender onder de naam van Herman Vanspringels Diamond.
Na 25 jaar heeft het Kon. Wieler-sportcomite Kalmthout ervoor gekozen in zee te gaan met twee nieuwe partners, de organisatoren van Duffel en Vorselaar, die beiden een sterke reputatie hebben opgebouwd via de Ronde van Antwerpen. Zij doen dit met de bedoeling het voortbestaan van de Herman Vanspringels Diamond voor lange tijd te borgen.

In 2013 gaat de wedstrijd in Duffel van start en ligt de aankomst in Vorselaar. Hiermee wordt de “Van stad naar Stad”-structuur nog meer benadrukt dan in het verleden toen ook al een grote omloop, met vertrek en aankomst, in Nieuwmoer-Kalmthout, de wedstrijd profallures deed aanmeten. Deze grote omloop is er trouwens gekomen op advies van Herman Vanspringel zelf.
In 2014 wordt de wedstrijd in omgekeerde richting verreden en wordt het dus een Duffel-Vorselaar. Op vraag van Herman Vanspringel, zal zijn woonplaats, Grobbendonk ook nadrukkelijk in het parcours worden opgenomen waarbij er nagedacht wordt over een knelspurt en een lokale omloop over Vorselaar en Grobbendonk.

Namens Kon. Wieler-sportcomité Kalmthout,
De Voorzitter,
Frank van Zitteren

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *