9de Biljarttornooi voor volwassenen met een beperking


Het vrij biljarttornooi “wisselschaal Ludo Dielis” werd dit jaar voor de 9de keer georganiseerd door Rotonde, Ludentia, BC Deurne en BC Polygoon. 25 en 26 maart gaven alle deelnemers het beste van zichzelf onder ruime belangstelling. De initiatiefnemer is Ludo Dielis, negenvoudig wereldkampioen biljarten blijft hij er zeer bescheiden bij.
“Voor het succes heb ik zelf maar 1 verklaring: het enthousiasme van de spelers en alle mensen die eraan meewerken. Deze gaan er 100% voor, het is dan ook een evenement om te koesteren, daarom ben ik ermee van start gegaan. Volgende 10de editie moet iets speciaals worden, we werken er nu al aan. Vele deelnemers zijn er al maanden mee bezig omdat ze willen presteren. Dit is dan ook emotioneel een enorme voldoening voor mij en de deelnemers, ze gaan er volledig voor. Dit is in feite een voorbeeld want op Belgisch niveau biljarten zitten we in een serieuze dip. In onze tijd was biljart een echte volkssport, in bijna elk café vond je wel een biljarttafel. Dit bestaat nu bijna niet meer. Nu moet je naar biljartzalen gaan en die zijn er in ons land veel te weinig. Zelf ben ik regelmatig in Azië geweest en het is daar een traditie om biljartzalen uit te baten. We kunnen enkel hopen dat dit ook hier kan verwezenlijkt worden”.
Tot slot werden alle laureaten gehuldigd met hun persoonlijke trofee. De speciale trofee ging naar  winnaar Theo Dictus. Vorig jaar niet van de partij wegens ziekte maar toch kon hij voor de 2de keer op rij de overwinning op zijn naam te schrijven. Niettegenstaande een ruime afvaardiging van schepenen van de gemeente Brasschaat hadden de meesten meer zin hun prijs in ontvangst te nemen uit handen van de sympathieke zangeres Lissa Lewis (bekroond in 2015 met de zomertrofee Radio  2 voor beste doorbraak). Een drukke agenda kon toch plaats maken voor dit uniek spektakel.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *