950 km fietsen door regen en sneeuw voor Jorre

Stabroek – De tocht van Bart Vanhees (40) en Ivan Van de Pas (40) langs alle voetbalstadions van 1A zit erop. Het waren 950 meestal ijskoude kilometers die de twee voetbaltrainers bijeen fietsen ten voordele van hun spelertje Jorre Franssens (8).

Jorre Franssen (8) is de topspits van de U9 van voetbalclub KSK Nieuw Stabroek. De jongen lijdt aan een groeistoornis van het heupgewricht en moet zeker één jaar volledige rust nemen. Een rolstoel en krukken zijn nu verplicht. De ziekte van Perthes komt voor bij kinderen tot 12 jaar en drie keer meer bij jongens dan bij meisjes. Eigenlijk is het een aandoening van de heupkop door een slechte doorbloeding. Uit solidariteit met hun speler vertrokken Bart en Ivan voor een gesponsorde tocht. Met meteen al direct resultaat. Want bij aankomst aan de lokalen van SKNS stond er een e-bakfiets te wachten op Jorre.

Het duo bezocht alle stadions. De laatste stop was niet toevallig het stadion van Beerschot. Daar wachtten onder meer Jorre en zijn ouders Bart en Ivan op. Jorre Franssens : “Dat is mijn lievelingsploeg. Als ik ga supporteren, vind ik het plezant om de liedjes mee te zingen en mee te roepen. De hamburgers bij Beerschot zijn ook superlekker. Vandaag mocht ik het stadion bezoeken. Ik was heel blij dat mijn topfavoriet Raphael Holzhauser er bij was. Ik kreeg een tenue met zijn handtekening en Beerschot maakte voor mij zelfs een speciaal truitje met mijn naam erop en stamnummer 13. De club gaf ons ook twee abonnementen en daar ben ik erg blij mee. Ook mijn papa.”

Het was niet echt een vakantiefietstochtje aldus de twee trainers. “We hebben afgezien. Niet zozeer de afstand was een probleem, wel het weer. Sneeuw, ijzel, ijzige regen en veel wind maakten er bij momenten een helletocht van. Op weg naar Luik reden we noodgedwongen netjes achter elkaar. Bart volgde in mijn wiel. Het zicht was amper tien meter en de sneeuw en hagel geselden onze gezichten. Maar als je dan wordt ontvangen in het stadion van Standaard vergeet je gauw al die ellende”, legt Ivan Van de Pas.

Toch maakte Bart er steevast een gewoonte van om ’s morgens meteen de weersvoorspellingen te bekijken. Veel goeds hadden die bijna nooit te brengen. “We hebben enkele keren het bezoek gehad van vrienden en familie. Uitgerekend die dagen scheen de zon en bleven regen en sneeuw achterwege”, legt Bart Vanhees uit.

“Op een gegeven moment kochten we een pak friet, maar dat mocht je binnen niet opeten. Daarom gingen we schuilen voor de sneeuwstorm en onder een luifel van Carrefour en zittend op enkele winkelwagentjes aten we onze lunch”, vult Bart Vanhees nog aan.

Maar het was gelukkig niet altijd kommer en kwel. Ivan Van de Pas was erg onder de indruk van de prachtige landschappen in de Vlaamse Ardennen. “We voelden ons bij momenten Flandriens, zeker toen we de Taaienberg in Etikhove en de Kanarieberg in de buurt van Ronse opreden.”

Kristof Franssens (36) en Elke Van Dijck (36), de ouders van Jorre, zijn heel blij met dit initiatief. “Zeven keer zijn we Bart en Ivan gaan bezoeken toen ze aankwamen in een van de stadions. Voor Jorre onvergetelijke momenten. Vooral zijn bezoek aan Beerschot was fascinerend”, geeft papa Kristof mee. Alle truitjes en andere accessoires die het duo meekreeg worden binnenkort geveild. De opbrengst gaat naar de vzw Bring a Smile.

“Medisch gezien evolueert de toestand van Jorre positief. Bij de laatste controle bleek dat de heup niet verder afbrokkelt. De toestand stabiliseert en dus kan het echte genezingsproces beginnen. Hoe lang dat duurt, kan niemand op dit moment zeggen. De solidariteit van de club en de positieve reacties van al die grote ploegen steunen ons allemaal”, zegt mama Elke.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *