9 Provinciale indoortitels voor KAPE-jeugd

PK-Indoor-BPM-12.012.2014-(5)
Voor de eerste keer werd door het Prov. Comité Antwerpen van de Vlaamse Atletiekliga een indoorkampioenschap georganiseerd voor de jeugd. Benjamins, pupillen en miniemen gingen op jacht naar titels en medailles. De youngsters van KAPE – de Kapelse atletiekclub – graaiden met 9 x goud, 4 x zilver en 3 x brons erg diep in de medailletrommel.
Bij de benjamins-meisjes werd Caro Vander Avert – met ruime voorsprong – provinciaal kampioene kogelstoten. Met 9 m 22 ging ze zilveren clubgenote Hanne Dua (8 m 00) vooraf. Bij het verspringen was het dan weer deze Hanne die met 3 m 50 de provinciale titel binnenhaalde. Maar ook Caro had haar oog nog laten vallen op een tweede medaille: bij het hoogspringen was 1 m 03 goed voor zilver.
Bij de jongens van dezelfde leeftijdscategorie werd Daniel Anthonissen met 7 m 91 provinciaal kampioen bij het kogelstoten. Op het podium werd hij vergezeld van clubgenoot Ben Vander Avert, die met 7 m 10 de bronzen medaille haalde. Op de 60 m plaatste Daniel zich met 10”07 voor de finales en met een nog snellere tijd – 9”92 – pakte hij zijn tweede medaille, ditmaal brons.
De broer van Daniel – Alexander Anthonissen – ging bij de pupillen-jongens voor een clean sweep: een dubbelslag als provinciaal kampioen. Hij won het hoogspringen met 1 m 35 en het kogelstoten met 9 m 68. Met de kogel werd hij op de voet gevolgd door zilveren Stephane Artois met 8 m 66. Stephane was dan weer onklopbaar op de 60 m. In de reeksen zette hij een kwalificatietijd van 9”04 neer, in de finale kneep hij er nog wat af naar 8”99, goed voor de provinciale titel. En nog was het rijtje bij deze pupillen-jongens niet af. Jits Dua werd bij het verspringen provinciaal kampioen met 4 m 19 en nam er op de 60 m horden nog een zilveren medaille bij in 11”48.
Voor een dubbelslag zorgde ook Lynn Beck bij de miniemen-meisjes. In een recordtijd van 9”77 snelde zij over de 60 m horden, met voorsprong de snelste tijd bij de meisjes en dus goed voor provinciaal goud. Dit kunstje deed ze nog eens over bij het verspringen met 4 m 71, ook daarbij goed voor de kampioenstitel. Jana Berben vervolledigde de medaillewinst in deze categorie met 1 m 36 bij het hoogspringen en een bronzen medaille.
Globaal leverde dit voor de KAPE-jongeren bij de helft van de proeven waaraan ze deelnamen een medaille op, een wonderlijke score voor de première van dit kampioenschap. Met 9 provinciale titels, 4 zilveren medailles en 3 bronzen medailles heeft de jeugd van KAPE op haar eerste kampioenschap van dit nieuwe jaar de kleuren van de club opvallend getoond op de podia. Alle resultaten en foto’s kan je bekijken op de KAPE-website www.ackape.be.