8ste editie off road duathlon Lopersgroep Putte


Op zondag 5 maart vond de 8ste editie plaats op camping de Watertoren  van de bikeaholic off road duathlon Lopersgroep Putte.  Onder een lente zonnetje startte ’s morgens de korte afstand voor hun wedstrijd. Op een vrij droog parcours ging het er van in het begin snel aan toe, met wisselende posities tijdens het lopen – fietsen tussen solo en duo deelnemers. Na een 47 minuten finishte Cis Bens als 1ste solo, van kortbij gevolgd door duo Jef Govaert en Lorenz van Neuten. Bij de dames zegevierde Mies Bomans van Atriac. Nieuw dit jaar was het duo-dames klassement dan daar ging de zege naar Nathalie en Sarah.
Ondertussen wakkerde de wind aan tot stormkracht. Net op het moment dat de kids hun wedstrijd begonnen gingen ook de hemelsluizen open met striemende regen. Maar niets kon deze kids tegenhouden om hun wedstrijdkennismaking met de off road sport vol te maken. Nadien krijgen ze allen samen op het podium een mooie medaille en een beker mee naar huis.
Om 14u00 kwamen een 150 deelnemers aan de start van de lange afstand. Een 4 km cross lopen, gevolgd door 22km MTB’en om vervolgens terug 4km te lopen. Waar de korte afstand nog snel en droog was, zou dit wel even anders zijn met de lange afstand. Dit was al snel te merken tijdens het lopen. De deelnemers wisselden naar het fietsen , al goed voorzien van modderspatten. Tijdens het fietsen zagen we de rondetijden trager en trager worden, en de fietsen vuiler en vuiler. De startnummers op de fietsen waren bij velen ook niet meer leesbaar, alsook de deelnemers zelf kleurden helemaal zwart van het slijk.
Net binnen het anderhalf uur ging het duo Shop2Run ( Lex van de Weygaert – Stefan van Aelst )al voor de 3de keer aan de haal met de overwinning. Enkele minuten later volgde het duo Bioracer met Jan de Henau als snelste fietser overall ,hij was de enige die onder het uur bleef over de fietsafstand. 3de duo werden ‘ die 2 van Pito’.
Bij de seniors heren ging de overwinning naar kersvers geworden papa Yeray Luxem,(1u33m44s)  die reeds voor de 4de keer de bloemen mee naar huis nam. Van kortbij gevolgd door Rik Thijs en Alexis Krug.
Bij de dames was er geen kruit gewassen tegen Karen Steurs, zij is in volle voorbereiding op haar 1ste Iron man en kwam hier haar form al eens laten zien. 2de werd ex-profrenster Els Belmans, voor Silke Baumer.
Bij de masters ging de overwinning naar Kris Vermeiren, voor Kris Driessens ( beiden FAT) en Steven Bogaerts
Bij de duo dames ging de overwinning naar Accentis Girls (Britt Vanthillo – Sophie Brys), voor supercrossteam en den binnenbocht 2.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 8ste editie.  Het weer was een grote factor, van lekker lenteweer tot maartse buien en stormwind.  
Alle uitslagen en een massa aan foto’s vind je op www.lopersgroepputte.be/duathlon

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder