75 jarig Chiro Don Bosco Putte, feestelijk gevierdDe jongenschiro van Putte bestaat 75 jaar en dat werd zaterdag 7 mei feestelijk gevierd.
Het jubileumfeest startte met een plechtige viering in de Sint Dionysiuskerk te Putte. Daarna trok het ganse gezelschap in stoet, met de Koninklijke fanfare Verbroedering voorop, naar de chirolokalen gelegen in de Pannenhoefdreef.
Leden, ouders, leiding, oud-leiding en sympathisanten werden in de grote feesttent verwelkomd en getrakteerd op een hapje en een drankje. Burgemeesters Dirk van Mechelen uit Kapellen en Alida De Bie uit Stabroek brachten in hun toespraak een overzicht over het ontstaan van de chiro.
De gemeente Kapellen schonk een mooi plakkaat  aan de chiro en vanuit Stabroekse hoek werd een financiële bijdrage beloofd en een plechtige ontvangst op het gemeentehuis.
Na het officiële gedeelte was het tijd om de feesten. Terwijl buiten rond de tent de kinderen zich konden uitleven bij volksspelen, of zich laten schminken, konden de ouderen  genieten van een lekker drankje en een bezoekje brengen aan de tentoonstelling.
Omstreeks 17 uur was het tijd om aan te schuiven aan de bivakmaaltijd. Zo’n 220 hongeren lieten het zich goed smaken. Als afsluiter van de feestdag was er rond 17 uur  tijd voor “De Bonte ring met zangstonde”.
Nadien werd er nog gefuifd in het lokaal terwijl er de tent nog duchtig werd nagepraat over 75 jarig jubileum waarbij velen terug dachten aan hun jonge tijd!

vlnr. Joris Jennes, burgemeester Dirk van Mechelen, schepenen Luc Janssens en Lieve De Block

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *