60+ dag tot in de huiskamer van de Ekerse senior

Omdat de 60+ dag door de coronamaatregelen dit jaar niet kon doorgaan, brengen het district Ekeren en de seniorenraad de 60+ dag tot bij de Ekerse senior thuis.
Het thema ‘bewegen en valpreventie’ moet hen meer doen bewegen en beschermen tegen een ongelukkige val. Op de nieuwspagina van www.ekeren.be vinden senioren vanaf 2 november tweewekelijks een tip om minder te zitten en meer te bewegen alsook vier oefeningen. Deze tips en oefeningen worden ook tweewekelijks rondgestuurd via de seniorenflash en bekend gemaakt via de sociale mediakanalen om zoveel mogelijk Ekerse 60-plussers te bereiken.
 Op de subpagina ‘senioren’ van www.ekeren.be staat te lezen hoe ze zich best op de oefeningen voorbereiden, welke tips er zijn om vallen te voorkomen en zijn alle eerdere oefeningen terug te vinden.
De Ekerse seniorenverenigingen dragen eveneens hun steentje bij. Zij verspreiden de informatie via hun digitale kanalen of via hun papieren nieuwsbrief die periodiek verspreid wordt. Ook aan de niet-digitaal onderlegde senior werd gedacht. Iemand uit zijn/haar omgeving kan op de website van het district de pdf’s downloaden en printen of een mailtje sturen naar senioren.ekeren@antwerpen.be.
De seniorenantenne zorgt er dan voor dat een papieren versie tot bij de 60-plusser geraakt.
De 60+ dag is in samenwerking met Logo Antwerpen. Zij stelden deze tips en oefeningen samen die speciaal werden ontwikkeld om het evenwicht te verbeteren en de spieren sterker te maken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *