6 Provinciale indoortitels voor atletiekclub Kapellen

In de Topsporthal aan de Blaarmeersen in Gent werden reeds de eerste indooratletiektitels uitgereikt en dit op het jaarlijkse “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën”. En uiteraard vielen daar weer atleten van KAPE – de Kapelse atletiekclub – in de prijzen. In totaal werden 6 provinciale titels, 4 zilveren en 3 bronzen medailles mee naar huis gebracht.
Bij de cadetten-meisjes haalde Emma Van Laer met een tijd van 8”21 in de finale de bronzen medaille op de 60 m binnen. Op de 200 m deed ze er in een tijd van 27”26 nog zilver bovenop. Eveline Aerts klokte daar af na 30”47. Jochem Vermeulen zorgde bij de cadetten-jongens voor zilver op de 800 m in 2’09”66. In de springnummers haalde Robbe Van Riel hetzelfde medaillekleurtje binnen bij het hinkstapspringen met een netjes afgeronde sprong van 10 m 00.  In de loopnummers klokte Jordi Richter in de 400 m af na 58”11 en Robbe Van Riel (27”55) en Jordi Van den Eynden (27”47) eindigden in quasi dezelfde tijd op de 200 m. Deze laatste liep ook nog een knappe 9”67 op de 60 m horden. Glenn Van Thillo – de enige KAPE-atleet in deze categorie bij de werpnummers – stuurde zijn kogel naar 11 m 25.
Geen verrassing dat Renée Eykens met de titel op de 800 m aan de haal ging. Met een tijd van 2’13”81 werd ze ook dit jaar provinciaal kampioen bij de scholieren-meisjes. Merel Folens klokte 63”96 op de 400 m, goed voor de bronzen medaille. In hetzelfde nummer finishte Annelies Claes na 72”97. Bij de scholieren-jongens kwamen Pieter Van Hooydonck (5 m 21) en Dylan Van Puymbroeck (5 m 07) als 8ste en 10de uit de strijd. Dylan liep nog een snelle 60 m in 7”90.
Bij de juniors-heren zorgde Jordy Van Boven voor een bronzen medaille met een tijd van 55”47 op de 400 m. Op de dubbele afstand klokte Lauren Janssens 2’08”91 en Yannick Stevens werd net 4de op de 60 m horden nà 9”15.
Bij de seniors-dames werden Annelies Van Hooydonck (28”12 o de 200 m) en Carmen Louviaux (70”05 op de 400 m) beiden 5de in hun reeks. Bij de seniors-heren werd het op de 400 m een strijd om de Antwerpse medailles tussen twee KAPE-atleten. Stijn Lichtert werd provinciaal kampioen in een tijd van 49”67, Tim Vanhaeren kaapte de zilveren medaille weg na 50”78.
Bij de masters-dames liep Carina Michiels naar een 4de plaats in haar reeks van de 400 m met een tijd van 73”30. De masters-heren zorgden nog voor een flinke slok op de borrel. Bart Van Laer en Walter Van Boven kwamen in verschillende leeftijdscategorieën aan de start van de 60 m. Bart klokte af met 8”37 en Walter met 8”60, goed voor de provinciale titel in zijn leeftijdscategorie. Deze stunt herhaalde hij nog eens op de 200 m met een tijd van 29”49. Dubbel goud dus in de categorie M55. Ook Dirk Vander Avert ging voor een dubbelslag. Met 12 m 34 werd hij provinciaal kampioen bij het kogelstoten en met 1 m 70 bij het hoogspringen mocht hij nogmaals op het hoogste podiumtrapje bij de masters M40.
Om kort samen te vatten : 7 x goud, 4 x zilver, 3 x brons … geen slecht begin van het nieuwe jaar !