5de Vlaams kampioenschap fierljeppen te Prosperpolder 

Na het steeds stijgende succes in voorgaande jaren en de goed gezinde weergoden in 2018., organiseert het Jaar-en Feestmarktcomité te Prosperpolder op zondag 7 juli, voor de vijfde maal het Vlaamse kampioenschap fierljeppen. 
Ook het terrein met de infrastructuur is opnieuw aangelegd om nog verdere sprongen te maken.  Fierljeppen, Fries voor polsstokverspringen, is van origine een Friese folkloresport en is erg populair bij onze noorderburen. Simpel gesteld probeer je met een lange stok zo ver mogelijk over een beek te springen. Medewerkers van de Friese Fierljeppers Bond geven demonstraties en begeleiden de springers. 
Met groepen van vier probeer je het beste resultaat neer te zetten, tot er slechts één winnaar overblijft “De kampioen van Vlaanderen en eeuwige roem”. 
Voor de jongsten is er een minstens even avontuurlijke nevenactiviteit: Het Slingerjeppen, Dit gebeurt met een slingertouw aan een grote kraan, slingerend over een kleine waterplas en zachte landing in een zandbak, plezier verzekerd!! 
Natuurlijk kan alle emotie en spanning, naar goede poldergewoonte, weggespoeld worden met een frisse pint en de eerste honger gestild met een lekkere hamburger. 
Ook zijn de supporters welkom om de talrijke Sporters en ook Polderkathedralen in het water te zien landen. 
Alles is te doen op het terrein in de Belgische Dreef te Prosperpolder Kieldrecht. 
Toegang is gratis en vanaf 11 u kan je oefenen, en na de middag kan je je polsstoktalenten meten met de andere deelnemers, wedstrijdeinde en prijsuitreiking is voorzien rond 18 u. 
Inschrijven kan je via: jmprosperpolder@gmail.com 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *