55 ziekenhuisbedden voor Siyabonga dankzij Lions Club Antwerpen Moerland & AZ Klina


Begin april werden 55 ziekenhuisbedden verscheept naar Siyabonga Care Village in Zuid-Afrika. De bedden waren meer dan gewenst omdat de vorige bedden totaal versleten en onherstelbaar waren. Ze stonden letterlijk op bakstenen in plaats van wielen. Ook voor verwarde patiënten waren de oude bedden, vaak zonder zijsponden, niet veilig.
Siyabonga Care Village werd opgericht voor kinderen uit kwetsbare families, gehandicapte kinderen en zorg  voor jongeren en ouderen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Zelfs palliatieve zorg is ondergebracht binnen deze organisatie. Oprichtster Chrisna du Plessis is duidelijk: “Mijn levensfilosofie is “Gebruik wat je hebt”. In Zuid-Afrika is niets perfect. Met de vorige bedden zijn we gestart met de zorg voor mindervaliden en mensen in nood. Vandaag zijn we bijzonder dankbaar.”
De 55 ziekenhuisbedden die Siyabonga nu ontvangen heeft, zijn in zeer goede staat. Voor het eerst zullen patiënten en bewoners ook zelf hun bed in de juiste positie kunnen brengen wat hun veiligheid, zelfstandigheid én comfort verhoogt.
Dr. Joost Baert, Hoofdgeneesheer AZ Klina is het project bijzonder genegen: “Onze bedden waren na 20 jaar aan vervanging toe. Ons ziekenhuis geeft zijn materiaal graag een goede en concrete bestemming.
Daarnaast is het project via de Lions Club Antwerpen Moerland ook nog eens een echt “Brasschaats project”. We zijn enthousiast dat onze middelen goed besteed worden.” “Het is dankzij de contacten met de hoofdgeneesheer, ex-lid van de club, en tevens met de logistieke steun van de firma GISL, ervaren in stouwen en verschepen van goederen wereldwijd, dat we dit project hebben kunnen realiseren. Dit internationaal project wordt door de club al jarenlang gesteund naast onze regionale sociale doelen” aldus dr. Johan Salembier, huidig voorzitter LCAM.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *