5 Provinciale indoortitels voor Atletiekclub Kapellen

dubbelkampioenschap
Het eerste kampioenschap van het nieuwe jaar, werd een klapper voor de atleten van Atletiekclub Kapellen (KAPE). Op het “Provinciaal Kampioenschap Indoor Alle Categorieën” in de Topsporthal in Gent, haalde de club met 5 provinciale kampioenstitels, 4 zilveren en 6 bronzen medailles een totaal van 15 podiumplaatsen binnen.
Bij de cadetten-meisjes zorgde Lynn Beck voor dubbele titelwinst. Bij het verspringen werd ze met 5 m 43 provinciaal kampioen en zette ze meteen een nieuw persoonlijk record neer. Met 8”77 op de 60 m horden haalde ze bovendien een tweede titel binnen, opnieuw in een recordtijd en – wat nog sterker was – ook de vierde beste Belgische prestatie ooit in haar leeftijdscategorie. Op de 800 m haalde leeftijdsgenote Heleen Vermeulen de provinciale titel naar Kapellen, met een tijd van 2’24”59 over de vier baanronden.
Lukas Maes zorgde bij de cadetten-jongens eveneens voor een provinciale titel op deze 800 m. Met een tijd van 2’11”16 ging hij als eerste door het elektronische oog. Bart Van Zele haalde met een sprong van 10 m 01 de zilveren medaille bij het hinkstapspringen binnen, vóór clubmakker Ailko Claeys die met 9 m 95 beslag legde op de bronzen medaille. Hetzelfde kleurtje van medaille was weggelegd voor Jens Vander Avert, die de kogel 9 m 27 ver stootte, goed voor de 3de plaats.
Bij de scholieren-jongens werd dubbel brons veroverd door atleten van KAPE. Arno Coppens deed dit met 9 m 77 bij het hinkstapspringen en Lander Vermeulen met een tijd van 2’04”73 op de 800 m. Dubbel zilver was er dan weer te rapen bij de juniors-dames. Emma Van Laer werd er 2de op de 200 m in een tijd van 25”88 en deed dat nog eens over als 2de op de 60 m horden in 9”31.
De juniors-heren verdeelden de medailles netjes onder elkaar. Jochem Vermeulen werd provinciaal kampioen op de 800 m met een tijd van 1’55”46, Jordi Richter liep op de 400 m naar brons in een tijd van 56”89 en Jordi Van den Eynden legde de baanronde van 200 m af in een tijd van 23”26, wat hem ook de bronzen medaille opleverde.
Bij de seniors-dames had Renée Eykens niet voor haar vertrouwde 800 m gekozen, maar ging ze voor het snellere werk op de 400 m. Dat leverde haar een zilveren medaille op in een tijd van 56”74. De eindbalans was dan ook duidelijk: 5 x goud, 4 x zilver, 6 x brons … geen slecht begin van het nieuwe jaar voor de Kapelse atletiekclub. Alle andere resultaten van de KAPE-deelnemers aan dit “Provinciaal Kampioenschap Indoor Alle Categorieën” zijn te vinden op de KAPE-website www.ackape.be.