46e Scheldewijding in Doel op zondag 21 augustus in geest van optimisme

Zondag 21 augustus vindt in Doel de 46e editie plaats van de Scheldewijding en de Doelse Feesten*. Het evenement dat indertijd in het leven werd geroepen als protest tegen de mogelijke verdwijning van het dorp baadt dit jaar in een sfeer van ongezien optimisme.
Dat is mede te wijten aan het ‘Verbond voor Toekomst’, het akkoord dat enkele maanden geleden werd gesloten tussen de actiegroepen voor het behoud van Doel, de Vlaamse Regering en alle betrokken overheden en de Antwerpse haven. Daarmee werd beslist dat het Scheldedorp en het ommeland behouden blijven en een nieuwe toekomst krijgen. Die beslissing vertaalt zich in een bijzonder gestoffeerd en optimistisch programma voor deze editie van de Scheldewijding en Doelse Feesten.

150 standhouders verwelkomen de bezoekers op een rommel- en brocantemarkt, ambachtenmarkt en feestmarkt. Meer dan 100 medewerkers staan klaar om van de dag opnieuw een succes te maken.

Om 11u vindt de Scheldewijdingsmis plaats met aansluitend de stoet, de eigenlijke Scheldewijding en de vlootshow. Er zijn tentoonstellingen, rondleidingen in de kerk, demonstraties en wedstrijden. Vanaf ’s middags valt er op verschillende locaties heel wat (kwaliteits)muziek te beluisteren met optredens van groepen uit binnen- en buitenland. Gezellige terrassen zorgen voor de nodige verpozing. Het volledige programma vind je op doel2020.org

Doel mag er dan nog bijliggen als een door oorlog gehavend dorp, we weten dat dit dorp vanaf nu weer wordt opgebouwd. Dat is voor al wie Doel een warm hart toedraagt héél bijzonder nieuws.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Ik deel heel graag dat optimisme. Hopelijk houden de politieke verantwoordelijken deze keer wel hun woord en wordt Doel snel weer een dorp om in te wonen. Ik denk niet dat het nodig is om allerlei fututistische plannen af te wachten over de toekomst van Doel. Men zou alvast kunnen beginnen met alle leegstaande huizen verkoopbaar te maken aan een lage prijs zodat er in de centumstraten op korte termijn terug gewoon mensen kunnen wonen. Liefst voorkeur geven aan diegenen die destijds met valse voorwendsels uit hun huizen verdreven t zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *