4 Teams van Kape Provinciaal kampioen estafetten

Op het “Provinciaal Kampioenschap Estafetten” in Burcht stonden 8 van de 19 ploegen van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE) op het podium. De resultaten op dit aflossingskampioenschap waren immers erg knap: 4 x goud en provinciaal kampioen, 2 x zilver en 2 x brons. En bovenop een hele reeks clubrecords die van de tabellen werden geveegd.
In het langere werk bij de miniemen-jongens – de 3 x 600 m – werd het trio Jordi Van den Eynden, Vince De Rycke en Jochem Vermeulen met 5’12”17 2de in hun reeks. Dit leverde hen de zilveren medaille én een nieuw KAPE-clubrecord op. De cadetten-meisjes hadden de knaller voorbehouden voor de 4 x 800 m. Het kwartet Kirsten Nuyes, Jolien Denis, Merel Folens en Renée Eykens werd als reekswinnaar met een schitterende tijd van 9’54”55 afgetekend provinciaal kampioen. Deze tijd leverde hen meteen ook een nieuw clubrecord op én een selectie voor het “Belgisch Kampioenschap Estafetten” later op de maand.
De cadetten-jongens zetten alles in op de 4 x 800 m. Niels Louviaux, Greg Emmerechts, Rémy Eykens en Jelle Louviaux kwamen met een tijd van 11’10”46 uit op een 3de plaats en een bronzen medaille. De juniors-heren zorgden dan weer voor een dubbelslag … en wat voor één. Zowel in de 4 x 100 als in de 4 x 400 m werd het team – samengesteld uit Bernd Willaert, Stijn Andries, Tim Verbraeken en Reinout Folens – provinciaal kampioen. Op de korte aflossing deden ze dat met een tijd van 49”30. Op de vier baanrondjes kwamen ze aan na 3’59”34, meteen een nieuw clubrecord.
Op de 4 x 400 m bij de heren A.C. liet het kwartet Jeroen Debue, Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren en Stef Vanhaeren geen spaander heel van de tegenstand. Met een tijd van 3’20”92 werden ze als reekswinnaar ook provinciaal kampioen. Ook deze heren gaan nu hun kans op het “Belgisch Kampioenschap Estafetten”. Bij de dames A.C. haalde het team met Lotte Tampère, Annelies Van Hooydonck, Carmen Louviaux en Laura Bonte op de 4 x 400 m in een tijd van 4’08”29 een zilveren medaille binnen. Ze verbeterden hiermee ook de bestaande besttijd bij KAPE. En bij de “oudjes” – de masters-heren – viel de laatste bronzen medaille te rapen. Walter Van Boven, Sven Coessens, Geert Folens en Bart Van Laer gingen op de 4 x 200 m door het lint in een tijd van 1’48”24, goed voor een bronzen medaille én een nieuw KAPE-clubrecord.

De eindafrekening voor KAPE was erg mooi: 8 van de ingeschreven teams klommen op één van de trapjes van het podium, de clubrecords sneuvelden bij bosjes … en met 4 provinciale kampioenenteams werd de kers op de taart gezet.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder