39e Scheldewijding en Doelse Feesten op 4 augustus in het teken van 400 jaar Doel!

38 jaar geleden, in 1975, startte de Scheldewijding om duidelijk te maken dat ondanks alle doemscenario’s dit dorp en de omliggende polders aan de rand van
de haven nog steeds een toekomst hebben. Vele havenplannen later is dat nog  steeds zo. Ondanks een nieuw megaplan van de Vlaamse Regering dat Doel en de
omliggende polders van de kaart wil vegen is er geen enkel concreet project dat de verdwijning van Doel kan rechtvaardigen.
Sinds mensenheugenis was Doel een bindteken. Een bindteken tussen de rivier en het polderland. Tussen de havenstad Antwerpen en het Wase platteland. Die betekenis blijft ook voor de huidige generatie overeind. Doel en de polders bieden voor de ruime regio en de haven nog altijd een enorm potentieel.  Dàt te blijven aantonen beschouwen we met de Werkgroep Scheldewijding en Doelse Feesten als onze belangrijkste taak.
De vernietigingsplannen van de Vlaamse overheid veranderen daaraan NIETS. Integendeel. De Scheldewijding en de Doelse Feesten nemen dit jaar een echte doorstart met de uitbreiding van het comité en een volledig vernieuwd en uitgebreid programma.
Wie dacht dat het doodvonnis van Doel definitief getekend is, is eraan voor de moeite.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

  1. goeie middag klopt het dat de Scheldewijding op 5augustus 2021 is graag u reactie
    met vriendelijke groet
    Annie Stroobant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder