3 Vlaamse en 4 provinciale titels voor KAPE-Masters


Op het gecombineerde “Kampioenschap van Vlaanderen” en “Provinciaal Kampioenschap” voor masters in Kessel-Lo, zorgden de KAPE-masters voor een flinke vangst aan eretitels. Walter Van Boven haalde op de 100 m en 200 m de Vlaamse én de provinciale kampioenstitels binnen, Kristien Coddens deed hem dit na bij het verspringen … en als toetje voor de masters van de Kapelse atletiekclub bracht Danny Gotink nog een extra provinciale titel meer naar huis.
Voor de masters binnen de Vlaamse Atletiekliga worden de Vlaamse en provinciale kampioenschappen samen georganiseerd op één locatie. Ditmaal was de Gaston Roelantsarena in Kessel-Lo het strijdperk voor de jacht op Vlaamse medailles en provinciale kampioensschildjes.
En de KAPE-atleten brachten heel wat lekkers mee naar huis. Walter Van Boven koos – traditioneel – voor de korte spurtnummers in de M60-categorie. En dat leverde hem geen windeieren op! Op de 100 m was een tijd van 13”56 goed voor goud in beide kampioenschappen. Op de 200 m deed hij dat nog eens over: met een tijd van 29”30 werd hij zowel Vlaams kampioen als provinciaal kampioen in zijn categorie.
Kristien Coddens had eveneens gekozen voor een dubbele opdracht. Op de 100 m in de W40-categorie liep ze met 15”46 naar een zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap. Bij haar tweede nummer – het verspringen – was 3 m 87 ver genoeg voor de Vlaamse én de provinciale kampioenstitel W40.
Nieuwkomer in het KAPE-gezelschap Danny Gotink, mocht al meteen zijn eerste schildje als provinciaal kampioen in ontvangst nemen. Met 23 m 54 bij het discuswerpen bij de masters-heren M45, was hij de beste van alle Antwerpse deelnemers, goed voor de provinciale titel dus.
De eindbalans: 3 x goud en 1 x zilver op het “Kampioenschap van Vlaanderen” en 4 x goud op het “Provinciaal Kampioenschap”. In geen enkele proef misten de KAPE-masters dus het podium van hun discipline. Erg knap! Alle resultaten lees je op de website van KAPE: www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder