3 overwegen meerdere weekends in oktober afgesloten

KAPELLEN – Infrabel voert grote vernieuwingswerken uit op het spoorwegnet tussen Mariaburg en Kalmthout (lijn 12) op het grondgebied van Kapellen, van 1 oktober t.e.m. 19 december.

De spoorstaven en dwarsliggers worden vernieuwd en de ballast (steenslag onder de sporen) wordt gekuist. Hiervoor maakt Infrabel gebruik van zware machines, zoals spoorkranen en de P93, een 600 meter lange werktrein. De werken kunnen gepaard gaan met geluids- en trillingshinder. De overwegen zelf worden niet vernieuwd, maar door de lengte van de werktrein worden volgende overwegen volledig afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers, telkens vanaf vrijdag 22.00 uur tot maandag 6.00 uur:

  • Klein Heiken en Vloeiende: 1-2, 8-9, 15-16 oktober
  • Koningin Astridlaan/Stationsstraat: 1-2, 8- 9, 15-16, 22-23, 29-30 oktober

Volgende overwegen blijven steeds open: Kalmthoutsesteenweg -Christiaan Pallemansstraat – tunnel Antwerpsesteenweg

Tijdens bovenstaande weekends waarin gewerkt wordt, is het treinverkeer onderbroken. Dat is ook het geval op 5-6, 26-27 november, 3-4, 10, en 18-19 december: dan worden andere delen van het traject vernieuwd (maar zijn de Kapelse overwegen dus wel weer open). De NMBS zet vervangbussen in voor de reizigers en Infrabel zorgt voor een omleiding voor het autoverkeer. Als reiziger kan je voor meer info terecht op de website of app van de NMBS.

Infrabel brengt buurtbewoners per brief op de hoogte en stelt alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

foto: gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder