2de Benefietavond van Vrouw & Maatschappij Kapellen

Donderdag 7 juni richten we in Kapellen onze 2de benefietavond van ‘Vrouw en Maatschappij’ in. Deze keer ten voordele van de VZW ‘Moeders voor Moeders’, die 20 jaar geleden opstartte in onze eigen gemeente Kapellen.

Filmvertoning: ‘Le gamin au vélo’
Na het succes van de benefietactie vorig jaar, bouwt Els Van Cleef, voorzitter van Vrouw en Maatschappij Kapellen, consequent verder met haar lokale afdeling: “We organiseren ook dit jaar een filmavond die perfect past binnen het kader van onze filosofie: de positie van de vrouwen binnen onze samenleving benadrukken en verbeteren waar nodig. Dit willen we met deze filmavond duidelijk opnieuw in de kijker te plaatsen. Immers met het initiatief dat ‘Moeders voor Moeders’ nam, werd/wordt een groot sociaal en maatschappelijk probleem aangepakt: het helpen van kansarme gezinnen, behoeftige moeders en eenoudergezinnen, tijdelijk of soms voor een langere periode.”
“We vertonen dit jaar een Belgische film van de gebroeders Dardenne, vorig jaar bekroond op het festival van Cannes 2011 met de prijs van de Jury. Meermaals hebben zij bewezen een kwaliteitsfilm te maken, inhoudelijk zijn ze zeer sterk in het verfilmen van vooral sociale en maatschappelijke problemen.”

Moeders voor Moeders
In 1992 startte Monique Verdickt in Kapellen, samen met haar familie en vrienden, met het inzamelen van overtollige kinderkleding voor kansarme gezinnen. Dit initiatief groeide in 1994 uit tot de oprichting van de Vzw Moeders voor Moeders, werkzaam vanuit Borgerhout. De verdeling en verwerking van de goederen gebeurt uitsluitend door vrijwilligers. Wekelijks werken meer dan 135 vrijwilligers samen om de vzw draaiende te houden. MvrM biedt onmiddellijke materiële hulp aan behoeftige moeders, eenoudergezinnen, die het moeilijk hebben om rond te komen. Er wordt gewerkt rond kinder- en babykleding, speelgoed, schoolgerief, verzorgings- en schoonmaakproducten, bedlinnen, zwangerschaps- en nachtkleding voor moeders. Ook voeding komt aan bod. Hiernaast zijn ze volledig afhankelijk van schenkingen en giften.
Mevrouw Monique Verdickt zal tijdens de avond zelf meer toelichting geven bij de werking van MvrM. De opbrengst van deze avond gaat integraal naar de vzw MvrM. Wij nodigen u graag uit om samen met ons uw steentje bij te dragen.
“We hopen dat we opnieuw zeer veel geïnteresseerde mensen van Kapellen en omgeving mogen verwelkomen op deze 2de benefietavond!”, aldus Els Van Cleef.

De Benefietavond gaat door in zaal ‘t Kerkske, Kapelsestraat 1823 te 2950 Kapellen op donderdag 7 juni. Start om 20 uur. Inkom: kaarten in vvk: 5 euro, aan de kassa: 7 euro. Steunkaarten: 3 euro. Voor info en reservatie 0472 231 800 – venm.kapellen@live.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.