26 ste Dierenwijding een succes te Kapellen

De Sint-Hubertusvrienden zijn de nieuwe organisatoren van de dierenwijding te Kapellen.  Toen de vzw ‘De Vrije Teugel na 25 jaar de teugels loste, waren Herman, Carine, Gert en Karin bereid de traditie verder te  zetten. De Sint-Hubertusvrienden zijn meteen in hun opzet geslaagd en met groot succes!

Het grasplein aan de speeltuin in het Kapelse gemeentepark Beaulieu was afgelopen zondag 6 november  ’the place to be’.  In grote getale kwamen mens en dier naar de jaarlijkse plechtigheid afgezakt.  
Hoedje af ook voor Peter Van de Weyer uit Kapellen, vroeger deeluitmakend van vzw De Vrije Teugel. Hij kwam de organisatoren flink assisteren en bijstaan met niks dan goede raad.

Veel volk alleszins in Kapellen.  Bijna 200 ruiters, velen ook met gespan, lieten zich opmerken en wijden.  Sierlijke Brabantse paarden ontbraken evenmin op dit mooie dieren-appèl. Daarna was het de beurt aan een horde huisdieren.  Oud-deken  Jef Cleymans was trouwens meer dan een uurtje ‘zoet’  bij het wijden van geweldig veel viervoeters.
Kapellenaars ontbraken niet op het wijdingfeest. En daarvoor zorgde uiteraard  een milde herfstdag.

En Sint-Hubertus….zag dat het goed was.         erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *