25 splinternieuwe kamers klaar voor nieuwe bewoners in WZC Plantijn

KAPELLEN – Woonzorgcentum Plantijn, gelegen in het groene centrum van Kapellen, is één van de 85 voorzieningen van woonzorgorganisatie Armonea. Directrice Swanhilde Mortier opende op 21 juni samen met haar team 25 splinternieuwe kamers voor evenveel residenten en kijkt ernaar uit snel nieuwe bewoners te mogen verwelkomen. De unieke troeven, mooie omgeving én het professionele zorgteam van Plantijn moeten ervoor zorgen dat nieuwe residenten zich heel snel thuis voelen.  

Het gebouw waarin het woonzorgcentrum Plantijn vandaag gevestigd is, is het voormalig Kasteeltje van de Heer Mutsaerts (een Nederlandse bankier) en deed in het verleden dienst als een instelling voor jongens. Het gebouw opende voor het eerste de deuren als woonzorgcentrum in 1975. In de beginjaren van WZC Plantijn was er plaats voor 75 bewoners en dat aantal groeide doorheen naar 110 mensen. De nieuwe kamers zorgen niet voor extra plaatsen, maar wel voor meer eenpersoonskamers. “Richtlijnen van de overheid verplichtten ons het aantal tweepersoonskamer te verminderen en in plaats daarvan meer eenpersoonskamers te voorzien. Een verbouwing drong zich dus op”, legt Swanhilde Mortier, directrice van WZC Plantijn uit. De directrice die al van bij het prille begin en ondertussen al 43 jaar aan her roer staat van het Kapelse woonzorgcentrum hoopt snel nieuwe bewoners te ontvangen. “Mijn team en ik zullen er alles aan doen om ze zich hier snel thuis te laten voelen!”.   

Voorzien van alle comfort 
De 25 nieuwe kamers zijn voorzien van alle comfort met de meest moderne hulpmiddelen en ingericht met een gezellig, huiselijk interieur. De kamers zijn vanaf 21 juni beschikbaar en bij WZC  Plantijn hopen ze snel 25 nieuwe bewoners te mogen ontvangen. Senioren die, al dan niet samen met een familielid, graag een kijkje komen nemen, kunnen hiervoor contact opnemen via het nummer 03/660.14.70 en een afspraak maken. Directrice Swanhilde geeft met plezier een uitgebreide rondleiding!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder