24 keer briljant en diamant te Brasschaat

uwelijskjubilarissen-brasschaat
Vrijdag 13 december, beslist géén ongeluksdag voor 4 briljanten en 20 diamanten huwelijksparen. Ze werden zeer feestelijk ontvangen door het schepencollege in het statige Kasteel van Brasschaet.
Respectievelijk getrouwd in 1948 en 1953, kwamen ze opgedirkt op de afspraak, en tijdig… ceremoniemeester-schepen Jef Konings ontving, geflankeerd door burgemeester Jambon en schepenen de Kort en Cools. Ook Marie-Anne Coppens, voorzitter van de gemeenteraad was aanwezig.  Briljanten en diamanten paartjes schoven  na de fotoshoot aan  voor een feestelijk diner:  bouillon van aardappel met gepocheerd eitje en gerookte forel als voorgerecht. Daarna een ferm haantje met groene kool, aangevuld met crème van zoete aardappel en nicola taartje. Een smaakvol dessert sloot af met brownie van chocolade gel en yuzu, met de sneeuw van cacao. Een voortreffelijk smakelijk geheel.
Leuke en vreemde feiten:
Geen enkel briljanten echtpaar huwde 65 jaar geleden in de parkgemeente. Het betreft  hier allen inwijkelingen.
Bij Frans Driesen afkomstig uit Sint Job in ‘t Goor en zijn vrouw Josée Casters uit het Limburgse Stokkem, was er nog meer vreemds aan de hand. Beiden stonden reeds afgebeeld in onze vorige uitgave. Ook nu staan ze centraal op de foto.
Frans vertelt smakelijk zijn verhaal: ‘mijn Joséke is van…1828…!’
De Polder: ‘1928 bedoelt U ?’
Frans weer: ‘Bijlange nie! Ze is nu …165 jaar…Ze was er al 100 toen ik met haar trouwde…’
De Polder: ‘Leg dat eens even uit, uw Josée ziet er veel te goed uit!’
‘Kom, lieve Frans, schatteke, aldus Josée,  ‘laat mij dat efkes uitleggen. Een te ijverige ambtenaar in Stokkem destijds vergiste zich schromelijk…1928 werd bij de geboorte…1828…Wat één cijferke zoal kan doen hé! Och, als ne mens maar gezond is… en dat zijn we beiden !’
Aan alle jubilarissen onze oprechte gelukwensen.               erjee.
foto: Briljant en diamant, feestelijk verenigd in Brasschaat. (Foto: Luc Rampart ) 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *