21ste Boomplantactie te Kapellen

De beste verkoeling tegen de warmte? Een boom! De gemeente Kapellen stimuleert dan ook graag het aanplanten van extra bomen. Ze leveren zuurstof, vangen fijn stof, zijn een habitat voor vele dieren en beschermen ons tegen de gevolgen van de klimaatopwarming.

Elke reden is goed om bomen aan te planten. Je gaat mee de strijd aan tegen de klimaatopwarming, je verhoogt de biodiversiteit en draagt je je steentje bij aan het in stand houden of zelfs versterken van het groene karakter van onze gemeente. Bomen zijn immers fantastische wezens. Ze leveren niet alleen zuurstof, vangen fijn stof en verbeteren de luchtkwaliteit. Ze hebben nog tal van andere voordelen: ze vormen een habitat voor vele diersoorten, ze beschermen ons tegen de gevolgen van de klimaatopwarming, ze vormen een geluidsbuffer of groenscherm naar de omgeving toe … en op warme dagen bieden ze heerlijke verkoeling én ze bevorderen ons geluksgevoel.

De gemeente Kapellen wil dan ook graag het aanplanten van extra bomen stimuleren en organiseert voor de 21ste keer een boomplantactie. Je kan kiezen uit zes inheemse boomsoorten aan zeer gunstige tarieven: drie hoogstammige bomen van eerste grootteorde: walnoot, tamme kastanje en winterlinde en drie kleinere bomen/heesters van derde grootteorde: hazelaar, lijsterbes en vlier, die ook geschikt zijn voor kleinere tuinen of houtkanten.

Wil je graag één of een aantal (max. 10 stuks) bomen bestellen? Dat kan t.e.m. 31 oktober 2022.  Dat doe je via de webwinkel. Ook betalen doe je daar meteen digitaal. Na het plaatsen van je bestelling/het einde van de bestelperiode, zal je per mail verwittigd worden waar en wanneer je de bomen kan ophalen. 

Meer info vind je op https://www.kapellen.be/boomplantactie

©gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *