21 juli-viering in Brasschaat

de delegatie van Rode Kruis Brasschaat

Traditiegetrouw vond in Brasschaat de 21 juliviering, onafhankelijkheidsdag voor België, plaats. In de St. Antoniuskerk kwamen de genodigden samen voor het Te Deum. Daarna ging het in stoet naar het monument van de gesneuvelden aan het oude gemeentehuis. Ondanks het miezerige weer was er toch wat belangstelling voor deze viering.

Een flinke delegatie van brandweermannen en politie begeleidde de mensen van het rode kruis, militairen uit Maria-ter-Heide en de afgevaardigden van de gemeente.

Na de “Last Post” begroette Hendrik De Maeyer (NVA) de aanwezigen en gaf het woord aan schepen Myriam Honste. Zij bracht hulde aan de vrouwen en mannen die, in de twee wereldoorlogen, het leven lieten voor onze vrijheid.  Ze verwees ook naar Oekraïne, een land in oorlog niet zo ver van ons. Ze bedankte de vele vrijwilligers  en de hulpverleners tijdens de coronacrisis.

Jean Wille van de Koninklijke Vereniging van de rijdende Artillerie (KVRA) en majoor Goetschalckx van het 18de legden bloemen aan het monument . In zijn speech bracht ook Jean Wille hulde aan de mensen die zich inzetten voor vrede, niet alleen hier in België maar in de hele wereld.

Een plechtig moment tijdens de Brabançonne en de Vlaamse Leeuw was het einde van het officiële gedeelte van de viering.

In het nieuwe gemeentehuis werden de genodigden verwacht voor een hapje en een drankje.

(lydia)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *