200 deelnemers op "Avondje funatletiek" in Kapellen

Funatletiek-25.04.2014-(8)
Op vrijdag 25 april was het opnieuw verzamelen geblazen voor de 5de editie van “… een avondje Funatletiek”. Voor deze organisatie van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen (KAPE), in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst van Kapellen, kwamen op de atletiekpiste in het gemeentepark 200 leerlingen uit de lagere scholen opdagen voor een speelse kennismaking met de atletieksport.
Aan de deelnemende leerlingen uit de lagere scholen werden verschillende atletiekdisciplines aangeboden. Zo stonden 7 uitdagingen op het programma : sprinten, slalommen, werpen, springen, ladderlopen en een hindernissenparcours. Tijdens deze atletiekinstuif stond echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploeg betwist en de punten werden ook door de ploeg behaald.
De ploegen bestonden maximaal uit 8 deelnemers (meisjes en jongens gemengd) per categorie. Voor de categorieën werd gekeken naar het leerjaar van de deelnemers. Zo was er een combinatie van 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en tot slot 5de en 6de leerjaar. De 200 leerlingen uit de diverse scholen werden verdeeld over 26 teams: 11 uit de eerste graad, 8 uit de tweede graad en 7 uit de derde graad.
Na een gezamenlijke muzikale opwarming door de begeleiders van KAPE, konden de deelnemende teams van Irishof, De Putse Knipoog, Zilverenhoek, Klavertje Vier, De Platanen en Sint Vincentschool naar de diverse standen om de proeven gericht op alle atletiekdisciplines te betwisten. Per proef en per ploeg werd een score bijgehouden en de totaalscore bepaalde de eindstand per categorie.
Na het afwerken van de diverse proeven, werd een aflossing per team georganiseerd over 8 x 50 m. Alle ploegen zetten hun beste beentje voor tijdens dit spektakelstuk om een snelle tijd te realiseren. De winnende ploegen van elke graad kregen nog een extra cadeautje, aangeboden door de Gemeentelijke Sportdienst.
Bij de prijsuitreiking op het bloemrijke middenterrein liet sportpromotor Wilfried Mariën zich omringen door een aantal bevallige KAPE-monitoren om de massa medailles om de hals van alle deelnemers te hangen én de gouden, zilveren en bronzen medailles van de Gemeentelijke Sportdienst te overhandigen aan de 3 ploegen met de hoogste score per categorie. Sportschepen Koen Helsen en voorzitter Erwin Jönsson van de Gemeentelijke Sportraad, zagen – op het einde van de prijsuitreiking – dat het goed was ! En het enthousiasme op vele jonge gezichten kon dit alleen maar beamen.
Meer info en foto’s zijn te vinden op de website van KAPE : www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *