20.000 witte krokussen worden op de grens geplant

bloembollen wuustwezel


Op 25 oktober wordt het startsein gegeven voor het planten van 20.000 witte krokussen op de grens van Zundert (NL) en Wuustwezel (B). Dit kunstwerk van krokussen wordt 10 kilometer lang en krijgt de naam ‘de dodendraad leeft’. De burgemeesters van Zundert en Wuustwezel planten samen de eerste krokussen bij de reconstructie van de dodendraad op de Nederlands-Belgische grens.
Juist nu er anno 2015 weer zoveel mensen op de vlucht zijn voor oorlogsgeweld, en landen hun grenzen weer met prikkeldraad sluiten, gaat Stichting Verhalis een levend monument aanleggen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Dodendraad die de Duitsers honderd jaar geleden aanlegden langs de hele Belgisch-Nederlandse grens.
Een deel van de krokussen wordt op 22 oktober geplant door 250 leerlingen van basisscholen uit Zundert en Wuustwezel. Deelnemende scholen zijn: ’t kantoor uit Braken, St. Jozefschool Wernhout, Klimop Gooreind, Mater Dei uit Gooreind, Sterbos uit Sterbos, Triangel uit Wuustwezel,De wissel uit Wuustwezel, Achter d’hoven uit Wuustwezel, ’t Blokje uit Loenhout.
Voor dit project werken we samen met de geocachegemeenschap in beide landen. Geocaching is een wereldwijd schatzoekspel waarbij de deelnemers via GPS verstopte schatten zoeken in het landschap. Bij ‘de dodendraad leeft’ cache vinden ze via GPS de locaties om krokussen te planten. De geocache ‘ de dodendraad leeft’ komt 26 oktober beschikbaar via  www.geocaching.com.
Mensen die ook bolletjes willen planten zijn welkom op 25 oktober. Bij de reconstructie van de dodendraad ontvangen ze een doosje met krokusbolletjes en aanwijzingen waar ze de bolletjes kunnen planten. Het is handig een eigen schepje mee te brengen.
De openingsceremonie begint om 10.30 uur bij de reconstructie van de dodendraad op de hoek Hanne Wiewauweg/Sneygaertsweg in Wuustwezel.
Meer informatie:  www.verhalis.nl – infofilm op:  http://bit.ly/crowdfundingfilm –  https://www.facebook.com/dodendraad – crowdfunding: bit.ly/dodendraadcrowdfunding
Initiatiefnemer Stichting Verhalis, in samenwerking met de gemeentes Wuustwezel en Zundert,  de KWB en de Geocachers    met steun van de provincie Noord-Brabant, BKKC, fonds cultuurparticipatie, gemeente Wuustwezel, gemeente Zundert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *