2 Putse briljanten paartjes…!

Zondag 4 december ontving het Kapelse schepencollege voor de 4e keer dit jaar een hele lading huwelijksparen die 50 – 60  of 65 jaar geleden rond deze tijd trouwden.
29 koppels gingen in op  de uitnodiging en waren aanwezig in de trouwzaal van Beukenhof. 5x  diamant  en 2x  briljant, aangevuld met 22 gouden paartjes.
Ceremoniemeester Dirk Van Mechelen heette iedereen hartelijk welkom en wees er op dat in Putte-Kapellen blijkbaar de meest gezonde mensen wonen…!  Klopt. Putte mag weer bogen op 2 briljanten echtparen.
Lucien Zegels, geboren in het Duitse Forst en Margaretha Matheussen, beiden gezond en wel 86 jaar, leerden mekaar kennen ruim 65 jaar geleden en huwden in Berchem op 21 september 1946.
Lucien daarover:  ‘Ik ontmoette haar in een cinema in de Antwerpse Quellinstraat. Ze schoof mee door in de cinemarij en ik schoof mee en vroeg : hedde al ne vrijer?   3 maandjes later zijn we getrouwd… Nee… niet omdat het “moettes” was. Ik was het thuis zo beu als kouwe pap!  21 september 1946 trouwden we voor de wet in Berchem op het gemeentehuis. Ne zatte schepen van burgerlijke stand kwam te laat op de afspraak. Dezelfde dag huwden we dan ook nog voor de kerk in… Vorselaar waar mijn schatteke woonde.   De afstand Berchem-Vorselaar… Manneke, manneke: toen deden we daar 2 uur over hé! Eerst met de tram en dan met de autobus. Nu doe je het in 20 minuutjes…   Komen we  daar aan in de kempen aan de kerk… om half 2.  De pastoor:  Ha-Ha… Zijt ge er al??? Maar het kwam goed en dat is het nog altijd!’
Beiden hebben ze 3 kinderen, 4 kleinkinderen en 2 achter-klein-kinderen.  Lucien was 17 jaar elektrieker, werkte nadien in de chemische nijverheid in de haven, 33 jaar lang.
Anekdotes:  hij construeerde destijds een televisietoestel in zwart-wit!  Nog steeds is Lucien spelend lid op de klarinet  bij de harmonie van Essen en is ook actief als boogschieter bij de HSK-vereniging in Kalmthout.   Het fiere briljanten echtpaar wordt reeds bijna 52 jaar op Kapelse bodem!
Frans De leeuw en Anna Verbeeck, beiden bijna 91 jaar jong, huwden op 14 december 1946 in Antwerpen. Ze leerden mekaar kennen in 1945 op het Sint-Jansplein.
Anna: ‘toen was da plein… nog da plein… Verstade wa da ik bedoel?  Mijne Frans is heel zijn leven bakker geweest in Borgerhout, Merksem en later zelfs in Berendrecht. Toen we mekaar voor het eerst zagen had ik hem nogal ligge zenne…! Hij zei: amai… gij riekt zo goe?  Nonde djol! Hij kon toch ook nie wete dat ik een reukkaartje bij me had!  Dat was mode toen.’ Frans en Anna hebben 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 3 achter-kleinkinderen.
Anna: ‘Mijne Frans was een heel goeie banketbakker en nog altijd is hij … mijn… pateeke… Mijne paps!’
Met de nodige mooie bloemenruikers en de gelukwensen per brief van het koningspaar werd geklonken  op de vriendschap.   Met onze welgemeende gelukwensen!          erjee

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder