Rookhinder door lek in draaitrommeloven Indaver

Zondagmiddag  2 december, omstreeks 13u15 heeft zich een technisch incident voorgedaan op onze installatie draaitrommeloven 2 op het bedrijfsterrein van Indaver Site Antwerpen-Lillo. Een leiding in de stoomketel van de installatie is om een nog onbekende reden lekgeslagen. Kortstondig is overdruk ontstaan in de installatie waardoor rookhinder op het bedrijfsterrein en mogelijk op de aangrenzende autoweg A12 veroorzaakt werd. De installatie is dadelijk in veiligheidsstop gegaan, waarbij alle afvalvoedingen naar de installatie automatisch en onmiddellijk gestopt werden.
De veiligheidsklep  van de installatie werd automatisch geopend, om de resterende rookgassen en de in de installatie vrijkomende stoom uit de stoomketel veilig te evacueren.

Brandweer 
De brandweer is gecontacteerd en kort op het bedrijfsterrein geweest om de situatie te controleren.De installatie werd in de loop van de dag verder veilig gecontroleerd afgekoeld om de oorzaak van het stoomketellek te onderzoeken en de nodige herstellingen te kunnen uitvoeren. Wellicht zullen de herstellingswerken een week duren.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder