162 leerlingen lezen 3500 boeken…

Leesgraag zijn ze wel, de 162 leerlingen van de lagere school ‘De Platanen’ aan de Bauwinlaan te Hoogboom-Kapellen.  Sedert 16 september beschikken de scholieren er over een eigen bibliotheek. Een klaslokaal op de verdieping werd als bib ingericht en telt al 3.500 boeken voor de jeugd.
Bib-houdster Chris is er leerkracht en zal er een oogje in het zeil houden. Ze heeft de steun van directrices Bep Loopmans en Hanne Bervoets.
Even na drie uur vrijdag 16/9 had de officiële opening plaats in het bijzijn van burgemeester Dirk Van Mechelen en schepen Luc Janssens.  6 kinderredenaars verwelkomden het gezelschap genodigden en haalden een beetje onwennig maar toch vastberaden, mooie woorden van dank aan.
De meeste boeken komen van de vroegere bib te Hoogboom. Een scholier vatte het zo samen: ‘heel tof, een eigen bib in onze school. Dat spaart ons tijd. Enne….de bibliothecaris is ook een heel toffe! Ik denk zo dat ze de meeste kinderboeken zelf al heeft gelezen…!
Uiteraard werd daar feestelijk op geklonken door alle aanwezigen, ook ouders, in de ruime schoolrefter.              erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *