14 ondernemers worden “Gastheer” van het Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide

Vanaf 10 mei 2011 mogen 14 (recreatie)ondernemers rondom het Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide zich officieel “Gastheer van het Grenspark” noemen. Zij volgden in het voorjaar 2011 de cursus Gastheerschap, een cursus voor (recreatie)ondernemers die zich bewust zijn van de unieke locatie van hun bedrijf in het landschap. De cursus vond voor het eerst grensoverschrijdend plaats.
In totaal werden 30 gastheren- en vrouwen, uit 14 ondernemingen opgeleid. Allen zijn enthousiast om hun gasten te informeren over de vele mogelijkheden om kennis te maken met de natuur in het Grenspark. Deze ondernemers/gastheren zijn te herkennen aan het gevelbord.
Recreatieondernemers zijn ambassadeurs voor hun omgeving. Zij geven graag tips door aan hun gasten. Tijdens de cursus gastheerschap leerden zij meer over de ontstaansgeschiedenis, de cultuurhistorie, het landschap en de natuur van het Grenspark de Zoom – Kalmthoutse Heide. Maar ook over gemarkeerde wandelroutes, fiets- en ruiterroutes, mogelijke activiteiten voor kinderen en de bijzondere natuurwaarden van het Grenspark. Zij kunnen hun gasten optimaal informeren en uiteraard kan je ook bij hen terecht voor een kopje koffie, lunch of diner, een overnachting of andere activiteiten.
De cursus werd reeds in andere Nationale Parken in Nederland gegeven. Daar bleek het een groot succes te zijn. Daarom heeft de grensparkorganisatie besloten om een gelijkaardige cursus te geven aan (recreatie)ondernemers uit de directe omgeving van het Grenspark. Deze cursus werd mede gefinancierd door het Streekhuis Brabantse Wal en inhoudelijk ondersteund door het Samenwerkingsverband Nationale Parken Nederland.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *