Hoofdwerken N111 starten 20 april

De hoofdwerken op de N111 starten aanstaande maandag. Vanaf maandag 20 april breekt de aannemer de bestaande verhardingen aan de noordzijde van Laageind op om er aansluitend de eerste rioleringswerken uit te voeren. Tegelijkertijd voert de aannemer ook belangrijke ondergrondse rioleringswerken uit op het kruispunt van Abstdreef met de Dorpsstraat. De start van de hoofdwerken betekent dat er vanaf maandag enkelrichtingsverkeer geldt op de N111. Tussen de A12 en de Kleine Molenweg kan auto- en vrachtverkeer enkel in de richting van Putte rijden. Verkeer in de andere richting volgt een omleiding. Lees er alles over op onze webpagina.
 

Chatsessie
Donderdag 16 april organiseerden Wegen en Verkeer, de gemeente Stabroek en Aquafin een online infosessie en gingen we met de buurt in gesprek om iedereen zo goed mogelijk te informeren.

Hieronder vind je enkele van de gestelde vragen:

Verkeer richting Putte kan de werfzone voorbijrijden, maar wat met het verkeer in omgekeerde richting?
Op de Dorpsstraat vanaf Putte tot aan het kruispunt met de Meidoornlaan en Kleine Molenweg blijft autoverkeer in deze eerste fase in beide richtingen mogelijk. Als je verder door wilt rijden volg je een omleiding: Autoverkeer komend van Putte richting Laageind en de haven volgt een omleiding via de Kleine Molenweg, Dijkstraat en A12. Vrachtverkeer (+3,5t) volgt een omleiding via de Grote Molenweg, Hoge Weg en Leugenberg naar de A12. Autoverkeer richting Antwerpen volgt de omleiding voor vrachtverkeer en kan bij Leugenberg (op- en afrit 15) de snelweg richting Antwerpen nemen.

Blijft er tweerichtingsverkeer mogelijk in de Kleine en Grote Molenweg?
Ja, in deze straten verandert de verkeerssituatie niet. Het verkeer kan nog steeds in beide richtingen door deze straten rijden.
 
Komt er een parkeerverbod in de Kleine Molenweg?
Door de omleiding zal er meer verkeer door de Kleine Molenweg rijden. Om de doorstroming in deze straat te verbeteren, geldt er vanaf maandag 20 april een parkeerverbod in het eerste deel van de Kleine Molenweg. In eerste instantie is er een parkeerverbod op de eerste twee parkeervakken (het kortst bij de Dorpsstraat). We volgen de situatie op de voet op en nemen bijkomende maatregelen als dat nodig blijkt om het verkeer vlotter te laten verlopen.
 
Kan ik nog parkeren langs de Dorpsstraat?
Voorlopig kan dit nog. Momenteel is er nog geen duidelijkheid over de planning van de nutswerken, die stilliggen omwille van de coronacrisis. Zodra de nutswerken terug opstarten zal er hier wel een parkeerverbod ingesteld worden. Dit zal tijdig aangekondigd worden via de nodige parkeerverbodsborden ter plaatse en via onze communicatiekanalen (nieuwsbrief, website en facebook van de gemeente).
 
Wordt de dienstregeling van De Lijn aangepast?
Ja, die wordt aangepast. De haltes van De Lijn in Laageind (beide zijden van de weg) worden vanaf 20 april niet meer bediend. In de Dorpsstraat wijzigt er voorlopig niets. De sneldienst (776) naar Antwerpen rijdt via Hoogeind en Dorpsstraat, Meidoornlaan en Lijsterbessenlaan richting A12. Er is aan het begin van de Meidoornlaan een vervanghalte voorzien, de halte in de Sigarenstraat blijft gewoon behouden. Voor de bussen van en naar PITO, is momenteel nog geen duidelijkheid.
De route en dienstregeling zal afhangen van de corona-maatregelen die nog gelden op het moment dat de scholen terug opengaan. Met name het al dan niet open zijn van de grensovergangen speelt hier een belangrijke rol. Zodra we hier meer info over hebben communiceren we hierover via onze eigen communicatiekanalen en via de school. Meer info vind je aan de bushaltes en op www.delijn.be/omleidingen.
 

Tweede chatnamiddag op vrijdag 24 april


De chatsessies worden herhaald op vrijdag 24 april. De werken zijn dan gestart en de verkeersmaatregelen zijn van kracht. Dit zal zeker nieuwe vragen naar boven brengen.  
Er zijn twee sessies gepland: 15u tot 16u (zone 1 en 2) 16u tot 17u (zone 3)


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *