130 supporters schreeuwen Toon Vandebosch naar vijfde plaats op de Koppenberg

STABROEK – Het nieuwe wielerseizoen in het veldrijden is al een paar weken aan de gang, maar voor de fanclub van Toon Vandebosch begon die pas echt op maandag 1 november. Voor het eerst dit seizoen trok de fanclub met een grote delegatie van meer dan 130 supporters van Stabroek naar Oudenaarde voor de Koppenbergcross. Dat grote aantal supporters loonde, want Toon Vandebosch reed naar een knappe vijfde plaats.

De eerste uitstap van dit seizoen voor de Fanclub Toon Vandebosch was er eentje om niet snel te vergeten. Aan het clublokaal, Café De Klok, vertrokken drie bussen met 130 supporters naar Oudenaarde voor de Koppenbergcross. Voor de rit naar Oudenaarde, die bijna twee uur duurde, werd er voldoende drank voorzien voor alle supporters.

De supporters verzamelden aan Café De Klok


Aangekomen aan de voet van de Koppenberg, was het een hele opgave om het parcours, die zich op de heuvel bevindt, te bereiken. Met alle modder was het niet evident om recht te blijven en niet naar beneden te glijden. Tegen de start van de cross stonden alle supporters klaar aan het parcours om hun held, Toon Vandebosch, toe te juichen. En al dat lawaai leverde wat op, want Toon reed naar een knappe vijfde plaats, zijn beste resultaat van dit seizoen.

Maarten Dombrecht, bestuurslid van de fanclub: “Als bestuur zijn wij ongelofelijk trots op alle fans en hoe ze Toon naar goede prestaties schreeuwen.” Het is niet de eerste keer dat de fanclub met een grote delegatie naar de cross komt. Bij heel wat crossliefhebbers is de fanclub dan ook al gekend. “Fantastisch hoe iedereen er weer een prachtige dag van maakt, waardoor Toon ook naar een hoger niveau getild wordt.”

De fanclub zette de feesttent op zijn kop

Na zijn prachtige prestatie zette de fanclub de feesttent van de Koppenberg op zijn kop. Tegen 18u was het tijd om, met veel modderige valpartijen, naar beneden te gaan en de bussen te gaan opzoeken. Na een lange dag kwamen de 130 supporters aan in café De Klok, waar Toon zijn prestatie nog werd verder gevierd.

Volgende afspraak op zaterdag 4 december voor een busrit naar Boom.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder