12 Provinciale kampioenen bij KAPE

Het “Provinciaal Kampioenschap Alle Categorieën” werd voor de Kapelse atletiekclub KAPE een absoluut succesnummer. Kort samengevat: twee dagen atletiek in Bornem en Merksem leverden 12 provinciale kampioenstitels op. Emma Van Laer (3 titels), Eline Pinter en Lynn Beck (beiden 2 titels) werden meervoudig kampioen en de andere KAPE-atleten zorgden nog voor 5 provinciale kampioenstitels, 2 zilveren en 6 bronzen medailles extra.
KAPE kwam met 25 atleten aan de start in 43 verschillende proeven. Met een totaal van 20 medailles betekent dit dat bijna de helft van de prestaties een medaille opleverde. Een ontzettend hoog percentage podiumplaatsen, dat het knappe werk van atleten en trainers in de voorbereiding op en tijdens dit kampioenschap duidelijk onderstreept.
Bij de cadetten-meisjes verzamelde Hilary Udechukwu van alle kleurtjes een medaille. Zij veroverde goud op de 200 m, zilver op de 80 m horden en brons op de 300 m horden. Sofie Gysen werd in dezelfde categorie 3de met de discus, goed voor brons. Bij de cadetten-jongens werd Jens Vander Avert provinciaal kampioen bij het kogelstoten.
Lynn Beck was bij de scholieren-meisjes de grote slokop. Met een gouden dubbelslag op de 100 m horden en de 200 m was haar honger nog niet gestild. Ook een bronzen medaille op de 100 m voegde ze nog aan haar lijstje toe. Heleen Vermeulen ging dan weer solo naar de provinciale kampioenstitel op de 800 m. De scholieren-jongens zorgden voor zilver en brons. Yenthe Mariën werd bij het hinkstapspringen 2de en Jonas Vander Avert bij het polsstokspringen 3de.
Vroeg op het atletiekseizoen vielen zeker de glansprestaties van Emma Van Laer bij de juniors-dames op. Zij startte in drie wedstrijdnummers, verbeterde haar persoonlijke records én clubrecords én werd daarmee drie keer provinciaal kampioen. Deze wonderlijke seizoenstart bezorgde haar goud op de 100 m, de 200 m én de 400 m horden. En ook de overwinning van Jordi Van den Eynden op de 110 m horden bij de juniors-heren mocht er zijn. In een knappe tijd werd ook hij provinciaal kampioen.
Twee langere wedstrijden op twee dagen was voor Eline Pinter geen bezwaar om een dubbelslag te verwezenlijken. Bij de seniors-dames won ze zowel de provinciale titel op de 1500 m als op de 800 m, met ruime voorsprong op de concurrentie. Op de 400 m horden bij de seniors-heren haalde Jordy Van Boven brons. En tot slot was het aan Lex Van den Wijngaert om – op het langste nummer van dit kampioenschap – de provinciale titel te veroveren op de 5000 m … een mooi slotakkoord voor de deelname van KAPE aan dit provinciaal kampioenschap.
De eindbalans van deze medailledans: 12 x goud, 2 x zilver en 6 x brons. En dan hebben we het nog niet gehad over de atleten die nét het podium hebben gemist en over alle anderen die persoonlijke records hebben neergezet. Het outdoorseizoen kon niet beter beginnen voor de KAPE-atleten. Alle uitslagen en foto’s kan je bekijken op de KAPE-website www.ackape.be