1000 Bloembollen voor Steinerschool De Wingerd

bloembollen steiner


Dat er in een school gewerkt wordt aan de toekomst staat buiten kijf, maar dit keer krijgt deze uitdrukking wel een erg bij-zondere betekenis.  De school kreeg van Biosano, een groothandel van biologische producten, een prachtig cadeau.
1000 biologische bloembollen van grootbloemige krokussen kregen wij om onze school te verzekeren van een kleurig en fleurig begin van 2015 en dit omdat Biosano een project van de Biodynamische imkers in Nederland ondersteunt. Voor bijen is de biologisch geteelde krokus de enige krokus die stuifmeel geeft zonder gif. Door het gebruik van deze krokus dragen wij bij aan een gifvrij milieu, ondersteunen we de biologische telers, evenals de biologische- en BD-imkers en dus de bijenpopulatie.
De leerlingen zullen de bloembollen volgende week dinsdag allemaal samen planten. Op deze manier wordt er dus aan de toekomst gewerkt.
Heel dit verhaal past perfect in de schoolcultuur van een steinerschool. Wij zijn voorstanders van natuurlijke, biologische producten en dragen zorg voor de natuur en het milieu hoog in het vaandel. We brengen dit bij leerlingen niet als droge theorie en willen voorkomen dat zij belast worden met problemen die zij niet kunnen oplossen. We proberen echter wel om ons steentje bij te dragen aan een respectvolle, eerlijke wereld met oog voor mens en natuur. Dit doen wij door bewust het goede voorbeeld te geven aan onze leerlingen. Samen maken we het verschil. Want “jong geleerd, is oud gedaan” maar wij denken ook graag “jong gedaan, is oud verstaan”.
De school nodigt alle nieuwsgierigen uit om begin 2015 mee te komen genieten van onze prachtige bloemenperken en -linten. En de immer actieve bijen aan het werk te zien natuurlijk.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *