100-jarige Wis Pront met koets naar Rosmolen

Wis-Pront-spotlight


Al zes jaar woont Louisa Van Linden in het WZC Aalmoezenier Cuypers in het Laageind te Stabroek.  Na een ongelukkige val thuis op haar vierennegentigste bleek een verhuis onvermijdelijk.  Vandaag op veertien juli viert Louisa, in de volksmond beter bekend als Wis Pront, er haar honderdste verjaardag.
Wis Pront wordt honderd maar is, zoals ze dat in het Stabroeks zeggen, nog ‘goe bij den heure’.  Hoewel ze niet goed meer hoort, ontgaat haar weinig.  Ze kent haar 8 kinderen, haar 16 kleinkinderen en haar 21 achterkleinkinderen. Helder van geest en rad van tong gaat ze een eeuw terug op de tijdslijn van Stabroek in ons magazine van vrijdag 11 juli.
Viering
Ter gelegenheid van haar verjaardag werd Wis opgehaald aan het rusthuis waar ze plaats moest nemen in de koets. Voorafgegaan door de fanfare en met de familie erachter trokken ze in stoet naar de Rosmolen. De kerkklokken werden geluid en er stond een mooi versierde poort met en schitterende spreuk aan de inkom van de zaal. Terwijl de fanfare nog enkele deuntjes speelde, placeerde de familie een rondedans en Wis deed goed mee.
E was eerst een diner voor de familie met aansluitend een receptie voor al wie haar een goeie dag wilde komen zeggen. Ze genoot er van. Nog een dikke proficiat.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *