10.000 stappen: volg de pijlen

KAPELLEN – Met de campagne 10.000 stappen: elke stap telt! zet de gemeente Kapellen stap voor stap in op beweegvriendelijke buurten. Op verschillende plekken in Kapellen vind je stappijlen met het aantal stappen en minuten tussen verschillende locaties.

Als je stapt, ligt de wereld aan je voeten. Letterlijk, maar stappen geeft je ook een heerlijk gevoel van vrijheid. Zeker voor wie gedurende de dag veel zit, is regelmatig bewegen ongelooflijk belangrijk.

Door af en toe te wandelen naar bijvoorbeeld de bakker of kapper, heb je op een heel eenvoudige manier toch voldoende beweging. Zo bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter, je hebt meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

Met de campagne 10.000 stappen: elke stap telt! zet de gemeente Kapellen stap voor stap in op beweegvriendelijke buurten. Op verschillende plekken in Kapellen vind je o.a. stappijlen. Ze tonen het aantal stappen en minuten tussen verschillende locaties in je buurt en helpen je om zo 10.000 stappen per dag te zetten.

Wil je laten zien waarom elke stap voor jou of jouw buurt telt? Dan kan je één van de raamaffiches ophangen. Ze zijn te verkrijgen via www.10000stappen.be of via het onthaal van het administratief centrum, de sport-, jeugd- en cultuurdienst, de dienstencentra, bibliotheken, BKO, Kind en Gezin en de Academie voor Muziek en Woord.

foto’s: gemeente Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *