1 extra windturbine Zandvliet-Noord

ZANDVLIET – Storm wil in Zandvliet een extra windturbine realiseren. Het openbaar onderzoek hiervoor loopt nog tot en met 27 augustus. Tijdens het onderzoek kan je de vergunningsaanvraag inkijken en bezwaar indienen.
Storm is een Vlaamse windparkontwikkelaar gespecialiseerd in het ontwerp en de exploitatie van windturbineparken. Reeds 18 windparken zijn in heel Vlaanderen in gebruik en voorzien samen in het jaarlijkse energieverbruik van 87.600 gezinnen.

1 extra windturbine
Storm wil 1 bijkomende windturbine realiseren in Zandvliet, ten noorden van de A12. De verwachte productie van deze turbine is ongeveer 18122 MWh per jaar: dit is equivalent aan de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 5200 gezinnen en stemt overeen met een CO2-reducte van 4400 ton. De turbine heeft een tiphoogte van maximaal 230 meter en een maximale rotordiameter van 150 m.

Storm diende voor dit project een omgevingsvergunning in. Het openbaar onderzoek loopt vanaf 29 juli tot en met 27 augustus. Het dossier is openbaar en kan je raadplegen: online via het publieke omgevingsloket; na afspraak aan het loket van de dienst Vergunningen, Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen.

Voordelige groene stroom
Bewoners van het district krijgen de mogelijkheid om mee te participeren in de windparken van Storm via de coöperatieve Storm CV. Deze coöperatieve investeert de opgehaalde gelden in de windparken van Storm. Alle leden van de coöperatieve krijgen de optie om aan een voordeeltarief groene stroom af te nemen. Dit zal verder worden toegelicht op een infovergadering na afloop van de vergunningsfase.

Info/contact: info@storm.be – 03 210 07 20 – www.storm.be/windpark/zandvliet-noord

https://www.storm.be/sites/default/files/images/projectpresentatie_windpark_zandvliet-noord.pdf

foto: Storm

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *