Meet mee de verkeersdrukte in je straat met Telraam

KALMHTOUT- De gemeente Kalmthout werkt aan een ‘verkeersleefbaar’ en bereikbaar Kalmthout, voor iedereen die in de gemeente woont, ze bezoekt of doorkruist met de fiets, te voet of met de auto. Om een goed beleid uit te stippelen, baseren zij zich graag op objectieve gegevens. Die haalt de gemeente onder andere uit verkeerstellingen. En jij kan mee werken aan een betere mobiliteit in Kalmthout…

Ben jij benieuwd hoeveel verkeer er door jouw straat komt? Zowel qua fietsers, auto’s als vrachtwagens? Zorg mee voor de juiste tellingen met je eigen Telraam! Telraam is een slimme sensor die achter het raam wordt geplaatst. De sensor telt overdag bij daglicht permanent het verkeer dat in je straat passeert. Er zijn enkele voorwaarden. Zo mag het raam bv. niet op het gelijkvloers zijn, moet je een vrij en loodrecht zicht hebben op de rijbaan en dat op maximaal 15 meter van de straat.

Wil jij je engageren om het verkeer in jouw buurt onder de loep te nemen? Registreer je vóór 30 maart. In totaal zullen we 30 telramen plaatsen over de hele gemeente. Schrijf je dus zeker in, want op die manier kunnen we de meest geschikte locaties selecteren. Begin april worden de geselecteerde tellers uit Kalmthout bekendgemaakt. Zij worden uitgenodigd op een workshop eind april. De meetgegevens worden beschikbaar gesteld voor het beleid, onderzoekers, maar ook voor alle bewoners en geïnteresseerden.

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *