Vrouw en Maatschappij Kapellen schenkt cheque van 1.138 euro aan Moeders voor Moeders

Op dinsdag 26 juni kon V&M Kapellen een cheque van 1.138 euro schenken aan MvrM in Borgerhout. Dit was de opbrengst van een geslaagde 2e benefietavond die doorging op 7 juni, waar meer dan 130 personen aanwezig waren.
“We organiseerden net als vorig jaar een filmavond. Dit jaar kozen we voor ‘le gamin au vélo’ van de gebroeders Dardenne. Ook deze film, net als het goede doel de vzw Moeders voor Moeders, sluiten perfect aan bij de filosofie van Vrouw en maatschappij”aldus Els Van Cleef, voorzitter V&M Kapellen.

De organisatie MvrM, werkend sinds 1994 vanuit Borgerhout, ontstond in 1992 in Kapellen onder stimulans en de bezieling van mevrouw Monique Verdickt, haar familie en vrienden.
“Als vrijwilligersorganisatie zijn we verheugd dat we door V&M Kapellen uitgekozen zijn voor deze benefietactie. Zowel de vele moeders en kinderen voor wie we ons inzetten, als alle vrijwillige medewerkers uit onze organisatie, apprecieren zeer hard deze financiële en morele steun die we hiermee vanuit Kapellen mogen ontvangen”, aldus Mondique Verdickt. “Het zien van deze grote belangstelling en het feit dat onze organisatie bij de Kapellenaren nog steeds zeer nauw aan hun hart ligt, doet me bovendien zeer deugd”.
Wekelijks werken meer dan 135 vrijwilligers samen om de vzw draaiende te houden. MvrM biedt onmiddellijke materiële hulp aan behoeftige moeders, eenoudergezinnen, die het moeilijk hebben om rond te komen. Er wordt gewerkt rond kinder- en babykleding, speelgoed, schoolgerief, verzorgings- en schoonmaakproducten, bedlinnen, zwangerschaps- en nachtkleding voor moeders. Ook voeding komt aan bod. Hiernaast zijn ze volledig afhankelijk van schenkingen en giften.
“We mochten opnieuw rekenen op een zeer geïnteresseerd publiek uit Kapellen en omgeving op onze 2de benefietavond. Het doet ons allen veel deugd om vandaag opnieuw aan een goed doel deze extra middelen te kunnen schenken!”, aldus Els Van Cleef.

Foto: – 2de van links : Els Van Cleef, Vrouw & Maatschappij Kapellen, uiterst rechts : Christel Kuppens, Moeders voor Moeders


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *