Wijkfeest Heuvelo breidt uit met extra dag


Koers en muziek brengen buurt samen
Wijk Heuvels is de kleinste van Kalmthout. Wies Jaspers (30), Michaël Declercq (27), Dieter Antonissen (26) en Niels Smout (27) vonden dat er te weinig gebeurde in hun wijk. Vorig jaar organiseerden ze eendagsfeest Heuvelo. Succes loodste hen nu naar tweedaagse.
Kalmthout – “Liefst duizend mensen genoten vorig jaar mee van Heuvelo. Sinds het verdwijnen van de kermis in Heuvels zowat tien jaar geleden, werd Heuvelo meteen het grootste evenement in de wijk”, legt Wies Jaspers uit.
Het viertal is geboren en getogen in wijk Heuvels. Ze liepen samen school en speelden in dezelfde lokale voetbalploeg. “We houden van voetbal en wielrennen. Na het voetbalseizoen pakten we onze fietsen. Maar langzaam maar zeker groeide de liefde voor de wielersport. Omdat voetballen en wielrennen op een stevig niveau moeilijk zijn te combineren, besloten we z’n vieren om het voetbal vaarwel te zeggen. De fiets werd onze nieuwe sportieve passie”, zegt Michaël Declercq. “Maar het moest iets meer zijn dan gewoon recreatief fietsen. We mikten allemaal op een stevig niveau. Zo groeide langzaam het idee om iets te organiseren in de wijk Heuvels. In Kalmthout zijn heel wat evenementen, maar de meeste gaan door in het centrum van de gemeente. Aan deze kant van de spoorweg is er weinig of niets. Dat wilden we veranderen”, vult Dieter Antonissen aan. 
“In Vlaanderen en zeker ook in Kalmthout is het wielrennen stevig ingeburgerd. Coureurs zijn een middel om mensen op straat te krijgen en dat bevordert de saamhorigheid in een wijk. Zorg voor extra muziek en je hebt de ideale mix voor een geslaagd buurtfeest. Maar het is evenzeer nodig om de mensen op voorhand te laten weten wat er gebeurt. Daarom trokken we zowel vorig jaar als nu van deur tot deur om Heuvelo kenbaar te maken in de wijk. Dat is erg tijdrovend, maar we vinden het essentieel om dat te doen. Zo wordt de buurt niet plots geconfronteerd met een wielerkoers, die ervoor zorgt dat straten worden afgesloten. Tegelijkertijd verkopen we steunkaarten. Een deel van de opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker”, legt Niels Smout uit.
“Deze aanpak werd ook erg gewaardeerd. Vorig jaar beleefden om en bij de duizend mensen het wijkfeest. Dit jaar willen we hetzelfde doen. Maar in tegenstelling tot de eerste editie die maar één dag duurde, hebben we nu uitgebreid naar een tweedaagse. De eerste keer draaide alles rond de koers en zorgden we voor plezante omkadering. Nu draaien we de rollen om. De koers blijft belangrijk, maar het accent komt op muziek en animatie. Wim Soutaer en De Romeo’s schuiven we naar voren”, aldus nog Wies Jaspers.
Het centrum van het wijkfeest is op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni aan de Heuvel 37, de basisschool den Heuvel. 
Info:  www.heuvelo.be

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *