Kortfilmfestival te Kalmthout

Op zaterdag 6 oktober presenteert kortfilmfestival Kalmthout 34 films aan het publiek.
Maar liefst 13 Belgische filmmakers zijn geselecteerd voor het nationale programma. Zij strijden om de jury en publiek prijzen. De winnende nationale films gaan naast een award naar huis met huur tegoeden van 5.000 euro voor de juryprijs en 3.500 euro tegoed voor de publieksprijs. Deze tegoeden zijn voor het realiseren van nieuwe films en kan worden uitgegeven bij camera verhuurbedrijf Camalot België. Naast nationaal zijn er de categorieën: internationaal, animatie en documentaire. Voor elke categorie is er een jury en publieksprijs. Daarnaast worden er awards uitgereikt aan de beste acteurs en actrices en is er een prijs van de pers. Alle films worden op groot doek vertoont voor publiek en jury.
De films zijn geselecteerd van 500 inschrijvingen uit 64 verschillende landen. De 6 koppige vakjury bestaat uit: Fred Van Kuijk, Sahim Omar Kalifa, Klara Van Es, Erik Lamens, Katrijn Govart en Pet Aerden zijn alle zeer gekend in de filmwereld.
Er is gratis inkom voor het publiek. Reserveren is niet nodig en parkeren is gratis. Op het festival wordt eten geserveerd en er is naast de filmzaal een aparte bar met live muziek van beginnend talent sing/songwriter Kiki de Klerk uit Aardenburg. De films kunnen doorlopend bekeken worden.
Lukas Jacobs, de burgemeester van Kalmthout opent het festival waarna Hinda House de presentatie overneemt. Hinda is o.a. werkzaam voor mnm radio en is freelance reporter bij De Standaard.
Het festival vindt plaats in het O*KA-Cultuurcentrum van Kalmthout (Kapellensteenweg 234) en wordt georganiseerd door Ritchie Vermeire en Lennart Gosman vanuit de v.z.w. Move Me Productions. Zelf zijn ze ook filmmakers.
De deuren zijn vanaf 12:00 uur geopend en de films starten 12:45. Om 22:00 uur is de award ceremony en iedereen is welkom.
Het complete programma met omschrijving van elke film is terug te vinden op http://www.kortfilmfestivalkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *