VIVES-studenten agro-en biotechnologie lanceren educatief bordspel over bijen 

VIVES studenten lanceren educatief bordspel over bijen

KAPELLEN – Bijen zijn belangrijk voor onze natuur. Ze bestuiven maar liefst 75% van de planten die belangrijk zijn voor de mens. Lana Neirynck (Deerlijk), Stef Ooye (Kapellen) , Robin Hulin (Aartselaar) , Femke Neirinck (Gavere), Justien Vanhollebeke (Diksmuide) en Yuran Deschamps (Kortrijk), 6 studenten van de bachelor agro-en biotechnologie wilden deze en nog heel wat andere informatie over bijen delen en besloten daarom om een educatief bordspel te ontwikkelen.   

Van een BIJzaak naar een Hoofdzaak  
Het spel combineert tactiek en kennis om geïnteresseerden (8+) iets bij te brengen over de bijen. Stef Ooye: “Het spel is zeker geschikt voor kinderen. Het kan een toffe activiteit zijn om met het gezin te spelen. We hopen dat mensen via het spel meer ontdekken over bijen en inzien dat ze er eigenlijk niet zo veel schrik voor moeten hebben.” 

Spel aankopen 
Het spel kan aangekocht worden in t’ Spelgeweld, een spellenwinkel in Roeselare, via mail van.een.bijzaak.naar.een.hoofdzaak@outlook.be van.een.bijzaak.naar.een.hoofdzaak@outlook.be, via de Facebookgroep of via Instagram “Van een BIJzaak naar een Hoofdzaak”.
Het bordspel is verkrijgbaar voor € 34,50. Naast amusement heeft het als voornaamste doel om mensen bewuster te maken van het cruciale belang van bijen in ons ecosysteem.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *