Nonnekespad brengt beleving naar Domein Franciscanessen

Het Nonnekespad werd officieel geopend in het bijzijn van schepen Ilke Pompen – Copyright: Stichting Kempens Landschap


WUUSTWEZEL/GOOREIND – Onlangs werd het Nonnekespad officieel geopend in het park van de Zusters Franciscanessen te Gooreind. De belevingswandeling laat kinderen op een leuke manier kennismaken met het voormalige kloosterdomein. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen Stichting Kempens Landschap en lokaal bestuur Wuustwezel. Het nieuwe parcours kwam tot stand dankzij een plattelandssubsidie van Leader Provincie Antwerpen.

Het Nonnekespad is een gloednieuwe belevingswandeling van ca. twee kilometer met speelelementen en educatieve luisterpalen. Het parcours werd speciaal ontworpen om kinderen al spelend iets te leren over de natuur en de rijke geschiedenis van het voormalige kloosterdomein van de Zusters Franciscanessen. Het Nonnekespad combineert natuur, geschiedenis en spel op een unieke manier,” aldus gedeputeerde Jan De Haes, covoorzitter van Stichting Kempens Landschap. “Dit project is een mooi voorbeeld van hoe we erfgoed en recreatie kunnen samenbrengen om zo een breder publiek te betrekken.”

Plattelandssubsidie
Het Nonnekespad is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen de Wuustwezelse jeugddienst, toerisme Wuustwezel en Stichting Kempens Landschap. Voor de uitwerking van het project konden de partners rekenen op zo’n 55.000 euro financiële steun van LEADER Provincie Antwerpen, het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling. “Deze belevingswandeling voor kinderen is een geslaagd voorbeeld van een LEADER project. Het brengt onze de lokale gemeenschap samen, het heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan het verduurzamen van de omgeving,” aldus gedeputeerde Kathleen Helsen, covoorzitter van Stichting Kempens Landschap. “Het Nonnekespad zal dit prachtige natuurgebied levendig en aantrekkelijk maken voor zowel bewoners als bezoekers.”

Lokale verankering
Om het wandelparcours nog aantrekkelijker te maken voor kinderen, werden tussen de luisterpalen enkele natuurlijke speelelementen geplaatst. Via een participatieronde gaven lokale kinderen eerder ook aan welke elementen zij verkozen. De teksten van de luisterpalen werden bovendien ingesproken door leerlingen van de Wuustwezelse Academie. “Het is geweldig om te zien hoe de kinderen van onze gemeente hebben bijgedragen aan de vormgeving van het pad,” aldus een trotse burgemeester Dieter Wouters. “Hun input heeft van het Nonnekespad een duurzaam project met een sterke lokale verankering gemaakt.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *