N-VA Kalmthout wil jumelage met Oekraïense gemeente

 N-VA Kalmthout stelt voor om een stedenband aan te gaan met een Oekraïense gemeente. “Niet alleen symbolisch, maar misschien kunnen we ook bijdragen aan de wederopbouw”, zegt Stephanie Devos van N-VA.

KALMTHOUT – De oorlog in Oekraïne duurt al anderhalf jaar. N-VA Kalmthout heeft aan de gemeenteraad gevraagd om een stedenband of jumelage met een Oekraïense gemeente te sluiten. “Zo’n stedenband is niet alleen symbolisch belangrijk, maar faciliteert ook de concrete samenwerking met een Oekraïense gemeente”, zegt Stephanie Devos. “Die samenwerking is belangrijk, zeker in het licht van de heropbouw van Oekraïne. Onze gemeente vangt Oekraïense vluchtelingen op wat een noodzaak is. Meewerken aan de heropbouw en ons hierop voorbereiden is een logische volgende stap. Door een jumelage aan te gaan, gaat de gemeente een duurzaam engagement aan op langere termijn.”

Het voorstel werd in juni en september op de gemeenteraad besproken. De gemeente laat het voorstel onderzoeken binnen de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), maar is het op zich genegen.

(evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *