Kalmthouts racetalent Sam Dejonghe pakt eerste grote F3 overwinning

Na een titanengevecht van start tot finish hield “Super Sam” in de eerste race van het weekend op de Nürburgring het hoofd koel en reed met glans als winnaar over de streep. Op zaterdagochtend 26 mei 2012 had de jonge Kalmthoutenaar nochtans pech met de kwalificatiesessie. Daardoor kon hij slechts de vijfde startplaats uit de brand slepen.

Bij de start van de eerste race op zaterdag kwam Sam Dejonghe goed weg vanop deze vijfde plaats. Hij positioneerde zich direct in derde positie en ging in de derde bocht al buitenom richting tweede plaats. Na vijf ronden deed hij een geslaagde aanval op de eerste plaats die hij nooit meer afgaf.

De tweede race op zondag verliep wat moeizamer. Hij had weer een goede start maar pushte net iets te hard. Hij maakte een foutje en viel terug als gevolg van minder grip door vuile banden. Sam Dejonghe is best tevreden met zijn eerste grote F3 overwinning maar blijft nuchter. Het team had nog niet de snelheid die hij wilt. Ze gaan hieraan de volgende weken keihard werken.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder