Infoavond werken aan ‘Vierde Wand’ Kristus-Koningplein

Zoals bekend zal het Kristus-Koningplein binnen afzienbare tijd grondig hertekend worden.  Eerst zal een zogenaamde ‘vierde wand’ gebouwd worden, een nieuwbouw met ondergrondse garages waar ook de lokale politie een nieuw onderdak zal vinden.  Die werken zullen niet vóór oktober starten, redelijk logisch gezien de septemberkermis het plein nog inpalmt èn de werkwerf bij de start zowat de helft van het plein zal in beslag nemen.  Tijdens die werken moet ook de doorsteek van Jozef De Weerdstraat naar Alfons Jeurissenstraat een nieuwe bedding krijgen, wat impliceert dat alle nutsleidingen verplaatst moeten worden (of al verplaatst zijn).  “Voor de ruwbouw wordt één jaar voorzien (met een tijdelijke ‘ground zero’- bouwput voor de garages), het geheel wordt afgewerkt in 20 maanden” zegt districtsschepen Koen Palinckx die er ook op wijst dat de startdatum door de aannemer al een paar keer werd gewijzigd.
“Wat betreft de heraanleg van het plein zelf wordt uiteraard gewacht tot de ‘vierde wand’ onder dak staat en een redelijke startperiode zou het voorjaar 2013 zijn want het heeft absoluut geen zin om vlak voor de winterperiode 2012-13 al te starten, gezien de ingrijpende hinder die een grootschalige heraanleg met zich zal meebrengen”.

Infoavond

Overigens wordt op woensdag 28 september te 20 uur in de theaterzaal van Antwerp International School (ingang Moerenhoutlaan) door het district een infoavond georganiseerd waarop het voorontwerp van de heraanleg uitvoerig zal toegelicht worden.  Uiteraard zijn alle belangstellende Ekerenaren hierop welkom. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder