Heropening Poldermuseum op 2de Folkloredag


Op zondag 3 juni is het zover. Na een periode van anderhalf jaar gaat het Poldermuseum weer open. De eerste openingszondag is gekoppeld aan de 2de folkloredag. Er staat heel wat op het programma. Zo demonstreert Peter Paardekam, bekend als omroeper van de Oude Gans Berendrecht en Vrije Gans, hoe men een net voor het gansrijden kan breien. Peter Hendrickx, alias Stakke Wanne (bekend uit het Polderke), brengt om 14u30 en 16u00 zijn gekende folkloreverhalen. Verder openen om 13u30 keizer Rob De Vree en koningin Annemieke Kanora de nieuwe folklorekamer. Hierin o.a. een chronologisch overzicht van de geschiedenis van het gansrijden in de Antwerpse Polder, aandacht voor fanfares, het carnavalsleven en de schuttersgilden. De dorstigen kunnen in het  gezellige café van het Poldermuseum terecht voor een Blote nek.
Bezoekers die in de uitrusting van hun vereniging naar het Poldermuseum komen,krijgen een korting op de toegangsprijs.
Retrobus
Voor deze gelegenheid rijdt er ook een oranje retrobus uit de jaren 80 tussen Antwerpen en Lillo-Fort. De bus vertrekt op de Rooseveltplaats, perron 21 om 12u10, 13u35 en 15u00. Voor 5 euro rijdt u heen en terug, én bezoekt U inbegrepen het Poldermuseum. De bus stopt ter hoogte van de parkeerplaats op de Scheldelaan. De terugritten zijn voorzien om 12u55, 14u20, 16u30 en 18u15.
Het Poldermuseum is op 3 juni om 13 uur geopend. Laatste toegang 17u00.
www.nostalbus
Thematentoonstelling
Nog iets om naar uit te kijken is de thematentoonstelling. In 2018 heet die ‘Marten Melsen en de Groote Oorlog’. Naast werken uit de Antwerpse Polder van de Brusselse kunstenaar (1870-1947) uit de periode 1913-1919, zullen er briefwisselingen en foto’s te bezichtigen zijn. Daarnaast zijn nagenoeg alle kamers vernieuwd. De nostalgie hangt er nog steeds, maar dankzij vele nieuwe stukken en getuigenissen is die nu nóg levendiger. Wie het museum bezoekt, waant zich weer helemaal in de (verdwenen) polderdorpen.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder