Heidestatieplein tijdelijk verkeersvrij voor wegenwerken

Nu de werken aan de Heidestatiestraat op hun einde lopen, is het de buurt aan het eerste deel van het Heidestatieplein. Dit gaat gepaard met een nieuwe verkeerssituatie en aangepaste omleidingen. De fietspaden worden aan de andere kant van de overweg verder
doorgetrokken tot aan de Max Temmerlaan. Het T-kruispunt met de Withoeflei wordt ook nog in deze periode afgewerkt. Als alle boordstenen, klinkers, enz aangelegd zijn, krijgt de hele straat een nieuwe asfaltlaag. Afhankelijk van de weersomstandigheden zou deze klus begin november geklaard moeten zijn.
Overweg afgesloten
De aannemer begint aan deze fase van de werken in de week van 10 oktober 2011. De eerste week blijft de huidige verkeerssituatie, met eenrichtingsverkeer in de Heidestatiestraat, gelden. Bijkomend moet je op het Heidestatieplein even en lus maken via de kleine parking naast de overweg. Na die week, verandert de verkeerssituatie grondig. Het volledige Heidestatieplein wordt verkeersvrij gehouden gedurende twee weken. De straat en de overweg worden afgesloten ter hoogte van Max Temmermanlaan langs de ene kant en de Withoeflei langs de andere kant. Ook de Withoeflei is vanuit de Heidestatiestraat niet meer bereikbaar. Voetgangers en fietsters kunnen, mits de nodige voorzichtigheid steeds passeren.
Omleidingen
Doorgaand verkeer en vrachtwagens wordt omgeleid via de gewestwegen. Plaatselijk
verkeer vindt zijn weg via overweg Kapellenbos en overweg Bareelstraat of Kijkuitstraat. De publieke gelegenheden zoals de school, de kerk en cafés blijven via de omleidingswegen bereikbaar.
Info: openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *